İran'da üçlü zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi buluşacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İran'da üçlü zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi buluşacak

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi 19 Temmuz Salı günü Tahran'da 3'lü zirve gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus lider Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bir araya geleceği dev zirvenin ayrıntıları belli olmaya başladı. 
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da üçlü görüşme yapacağını duyurdu.

MASADA BİRÇOK KONU VAR

3 liderin görüşmesi muhtemel birçok konu olduğu değerlendiriliyor. Bu konuların başında enerji akışı ve ekonomide yaşanan gelişmeler olacak. Zirvenin detaylarına ilişkin açıklama yapan Peskov, “Üçlü görüşmenin yanı sıra elbette ikili görüşmeler de olacak. Dün, Putin ile Erdoğan arasında üst düzey temasların olacağını bildirmiştik. Bir görüşme orada da olacak. Tahran ziyareti için hazırlık yapılıyor. Astana sürecinin garantör ülkelerinin liderleri arasında burada bir görüşme yapılacak. Bu bilindiği üzere Suriye’ye istikrar getirilmesi süreci çerçevesinde” ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...