İki genç kavga etti, polis sadece siyahi gence müdahale etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İki genç kavga etti, polis sadece siyahi gence müdahale etti

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD’de siyahlara yönelik polis skandallarına bir yenisi eklendi. New Jersey’de bir alışveriş merkezinde siyah ve beyaz iki genç arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

İki genç boğuşurken, olay yerine polis çağrıldı. Polisler kavgaya değil sadece siyahi gence müdahale etti. Erkek polis, yere yatırıp sırtına diziyle bastırdığı siyahi gence ters kelepçe takarken, kadın polis de beyaz genci kenara çektikten sonra meslektaşına yardıma gitti.

Tartışmanın neden çıktığı bilinmezken polisin iki gence yönelik taban tabana zıt davrandığı video, siyahiler arasında büyük tepkiyle karşılandı. İsmi sadece Kye olarak açıklanan siyahi gencin annesi Ebone, CNN'e yaptığı açıklamada, “Polislerin diğer çocukla değil de oğlumla uğraşmalarını sağlayan neydi? Niçin oğluma karşı bu kadar saldırgan davrandılar? Diğer çocuk neden kenarda oturuyor ve oğlumun aşağılanmasını, kelepçelenmesini seyrediyor. Çok kızdım, olaya karışan polislerin rozetlerinin alınmasını istiyorum” dedi. Kye da beyaz genci kelepçeliyken kanepede bırakan memurlar hakkında, "Ona benden üstünmüş gibi davrandıklarını hissettim" diye konuştu. Tepkiler sonrasında Bridgewater polisinin talebi üzerine savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...