Husiler, ABD'yi tehdit etti: İsrail ile birlikte Filistin'e saldırırsanız savaşa dahil oluruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Husiler, ABD'yi tehdit etti: İsrail ile birlikte Filistin'e saldırırsanız savaşa dahil oluruz

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybederken, başta ABD olmak üzere ülkeler de pozisyonlarını belli etti. Ortadoğu'daki silahlı gruplar da Filistin için desteklerini açıkladı. Hizbullah'ın ardından Yemen'deki silahlı grup Husiler ise ABD'yi 'vururuz' tehdidinde bulundu.

Hamas'ın 7 Ekim’de İsrail’in hiç beklemediği anda başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu Ortadoğu'da taşları yerinden oynattı. ABD'nin İsrail'e tam desteğini açıklaması ve savaşa dahil olacağına yönelik sinyeller bölgedeki silahlı grupları da harekete geçirdi. Hizbulla'ın ardından Yemen'deki silahlı grup, Husiler bir açıklama yaparak Akdeniz'e uçak gemisi gönderen ABD'yi tehdit etti. 

"SAVAŞA KATILMAYA HAZIRIZ"

Yemen'deki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasına doğrudan askeri müdahalede bulunması halinde Husilerin İsrail'e karşı savaşa hazır olduğunu söyledi.

Husilere ait "Al-Masirah" televizyonuna konuşan Husi, 7 Ekim'de başlayan ve giderek artan İsrail-Filistin gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Cihat ve direniş ekseninde" ellerinden geleni yapmak için Filistinlilerle koordinasyon içinde olduklarını dile getiren Husi, ABD'nin doğrudan askeri müdahalede bulunması halinde füze, insansız hava araçları ve askeri seçenekler düzeyinde her şeyle İsrail'e karşı savaşa katılmaya hazır olduklarını söyledi.

Sosyal medyada İbranice olarak paylaşılan bir bildirimde de, "Geliyoruz, sürprizlerimizi bekleyin." ifadeleri yer aldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırı sonrasında savaşta olduklarını duyurarak, intikam alacaklarını ifade etti. Netanyahu’nun açıklaması sonrasında İsrail ordusu, 2 milyondan fazla kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne ‘Demir Kılıçlar’ operasyonu başlattıklarını duyurdu.

ÇATIŞMALARDA SON DURUM

İsrail ordusunun havadan ve denizden saldırıları sonrasında Gazze’de aralarında çocukların da bulunduğu binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin yönetimi, İsrail’in saldırıları sonrasında Tel Aviv yönetimini 'Soykırım' işlemekle suçlarken, Yemen’de faaliyet gösteren Husilerden dikkat çekici bir açıklama geldi.

Husiler, ABD'yi tehdit etti: İsrail ile birlikte Filistin'e saldırırsanız savaşa dahil oluruz

ABD, İSRAİL'E DESTEK İÇİN İKİNCİ GEMİ İDDİASI

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD, İsrail’e destek amacıyla İsrail açıklarına USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun destek amacıyla İsrail’e gönderildiğini duyurdu. Ayrıca, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgede güçlendirilmesi yönünde de adımlar atıldığı aktardı.

ABD basınında çıkan haberlerde, ikinci bir uçak gemisini daha desteğe göndereceği iddia edildi. Söz konusu ikinci geminin başka ülkelerin İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara dahil olmasını engelleyeceği aktarıldı.

Husiler, ABD'yi tehdit etti: İsrail ile birlikte Filistin'e saldırırsanız savaşa dahil oluruz

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin yaralandığı aktarılmıştı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda da 950 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 bin kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 130 kişi yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...