Hindistan'daki köprü faciasında 9 kişi gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hindistan'daki köprü faciasında 9 kişi gözaltına alındı
DÜNYA Haberleri

Hindistan'daki köprü faciasında ölü sayısı 141'e yükseldi. Köprüyü yenileyen ve geçen hafta kullanıma açan şirketin yöneticilerinin de aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Hindistan polisi, zanlıların kaçmasına izin vermeyeceklerini ve cezalandırılacağını bildirdi.

Hindistan'ın Gujarat eyaletine bağlı Morbi kasabasında dün feci bir olay yaşandı. Machhu Nehri’ne kurulu asma yaya köprüsü, üzerinde en az 500 kişinin bulunduğu sırada çöktü.

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR

Nehre düşenlerden şu ana kadar 177'si kurtarıldı, ölenlerin sayısı ise 141’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin arasında çocukların da bulunduğu aktarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına donanma ve hava kuvvetlerinden ekipler katıldı.

GEÇEN HAFTA KULLANIMA AÇILDI

Hükümet yetkilileri, köprünün 125 kişi taşıma kapasitesinin olduğunu söyledi. Sömürge döneminden kalan 230 metre uzunluğundaki köprünün, 6 aylık bakım sürecinin ardından geçen hafta ulaşıma açıldığı belirtildi.

KÖPRÜYÜ YENİLEYENLER GÖZALTINDA

Muhalefet partileri, köprüde gerekli teknik kontrolleri sağlamadığı ve yük kapasitesine ilişkin yeterli değerlendirmeleri yapmadığı gerekçesiyle hükümeti eleştirdi. Bu arada olayla ilgili bilet satıcıları ve köprüyü yenileyen şirket yetkililerinin de aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Başmüfettiş Ashok Yadav, facia ile ilgili polisin özel bir soruşturma ekibi oluşturduğunu belirterek “Suçluların kaçmasına izin vermeyeceğiz. Kimseyi bağışlamayacağız" dedi.

ÖLENLERİN AİLELERİNE 2 BİN 430 DOLAR VERİLECEK

Öte yandan, Diwali (Işık) Bayramı tatili dolayısıyla çok sayıda kişinin, turistik Morbi kasabasına geldiği ifade edildi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ölenlerin yakınlarına yaklaşık 2 bin 430 dolar, yaralananlara ise yaklaşık 600 dolar verileceğini açıkladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...