Hamaney de Facebook'çu oldu

Hamaney de Facebook'çu oldu

DÜNYA Haberleri

İran dini lideri, ülkede Facebook'u yasakladı, kendisine Facebook'ta sayfa açtı. 73 yaşındaki Hamaney, sayfasında vaaazlarını, fotoğraflarını ve duyurularını yayımladı. Sayfanın daha şimdiden 10 bin beğeneni var.

İran dini lideri Ali Hamaney de Facebook'çular kervanına katıldı. İlginç olanı ise, Hamaney'in Facebook'ta kendisine sayfa açarken Facebook'un ülkede halka yasak olması.
Facebook, muhalifler tarafından hükümete karşı protestolar için kullanıldığı gerekçesiyle 2009'da yasaklandı. Hamaney'in "Khamenei.ir" isimli Facebook sayfası ise birkaç gün önce yayına başladı.
73 yaşındaki dini lider, sayfasında vaaazlarını, fotoğraflarını ve duyurularını yayımladı. Sayfanın daha şimdiden 10 bin beğeneni var. nbsp;
Aynı isimle Hamaney adına Twitter'da da hesap açıldı. Twitter da İran'da yasak sitelerden. İran'da yasağa rağmen milyonlarca kişi özel yazılımlar vasıtasıyla bu siteleri kullanıyor.
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın 2. kez cumhurbaşkanı seçildiği seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla 2009'da kitlesel protestolar düzenlenmiş, insanların meydanlara inmesi için sosyal medya imkânlarından geniş ölçüde faydalanılmıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...