Halk sokağa döküldü: İran'daki gizemli ses ve sarsıntının sebebi belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Halk sokağa döküldü: İran'daki gizemli ses ve sarsıntının sebebi belli oldu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran'ın Hürremabad kentinde dün gece şiddetli bir ses eşliğinde meydana gelen sarsıntı paniğe neden oldu. Sarsıntının '2 büyüklüğündeki bir depremden kaynaklandığı' açıklandı.

Devrim Muhafızları Ordusuna ait bir füze üssüne ev sahipliği yapan İran'ın Hürremabad kentinde dün gece saatlerinde güçlü sarsıntıyla birlikte şiddetli bir ses duyuldu. Paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokağa dökülürken, Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü bölgede herhangi bir deprem kaydedilmediği açıkladı.

Loristan eyaleti Kriz Yönetimi Genel Müdürü Mehdi Pazuki de bölgede deprem veya patlama rapor edilmediğini, sarsıntı ve sesin kaynağının henüz tespit edilemediğini belirtti. Tüm bu açıklamaların ardından sarsıntının ve sesin kaynağı merak edilirken, konuya dair yeni bir açıklama geldi.

SARSINTININ SEBEBİ '2 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM'

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Veri Tabanı Başkanı İrec Ruhi, "Dün gece Hürremabad kentindeki sarsıntının nedeni Richter ölçeğinde 2 büyüklüğündeki depremdi" ifadelerini kullandı.

Depremin 8 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirten İranlı yetkili, "Bu depremin derinliği azdı, bu yüzden bölge halkı bunu hissetti. Küçük depremler genellikle hissedilmez ancak küçük depremler sığ derinlikte meydana geldiğinde insanlar bunu hisseder" dedi.

Enstitünün internet sitesinde 2,5 büyüklüğü ve üstündeki depremlerin duyurulduğu, bu yüzden dün geceki sarsıntı hakkında enstitü tarafından deprem bilgisi verilmediği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...