Fransız Cumhurbaşkanı 'pes' dedirtti! Fransa sokakları yanarken, Macron gününü gün etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fransa sokakları 17 yaşındaki gencin trafik kontrolü esnasında polis tarafından öldürülmesinin ardından yangın yerine döndü. Protestolar çığ gibi büyürken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eğlenmeye gitmesi "pes" dedirtti.

Fransa'da 27 Haziran'da Paris'in Nanterre banliyösünde Nael M. isimli 17 yaşındaki gencin trafik kontrolü sırasında polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler çığ gibi büyüyor. 5 bini Paris'te olmak üzere ülke genelinde 40 bin jandarma ve polisin görevlendirildiği ülkede 875 kişi gözaltına alındı. Ülke yangın yerine dönerken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un tavrı pes dedirtti!

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Fransız basınındaki haberlere göre, olaylar nedeniyle Neuilly-sur-Marne kentindeki 3 mahallede 3 Temmuz'a kadar 23.00-06.00 saatleri arasında, Savigny-le-Temple kentinde ise 2 Temmuz'a kadar 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

FRANSA'DA OHAL GÜNDEMDE

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne gazetecilerin ülkedeki şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilip edilmeyeceği yönündeki sorusunu, “Şu an bir şey diyemem ama tüm seçenekleri değerlendiriyoruz" şeklinde yanıtladı. 

MACRON EĞLENMEYE GİTTİ

Fransa'da, gösteriler sırasında, Nanterre şehrinde bir banka, Venissieux kentinde bir tramvay, 10’dan fazla otobüsün olduğu bir durak, Reims karakolu, 2 belediye binası ve 10’larca araç ateşe verildi. Fransa'da olaylar sürerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise eşiyle beraber İngiliz müzisyen Elton John'un konserinde eğlendi. Fransız Cumhurbaşkanı Macron'un olaylar sırasında eğlenmesi, eleştirilere neden oldu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...