Fransa'nın hastanelerinde yer yok! 3 gündür tedavi alamayan hasta öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'nın hastanelerinde yer yok! 3 gündür tedavi alamayan hasta öldü
DÜNYA Haberleri

Fransız sağlık sistemi alarm veriyor. Hastanede kendisine yer bulamayan bir hasta hayatını kaybetti. Bu durumdan hükümeti sorumlu tutan sendikalar, suç duyurusunda bulundu. Hükümetin, hastanelere yeterli miktarda para vermediği iddia edildi.

Fransa’da hastanelerdeki yatak sıkıntısı bir kişinin ölümüne daha sebep oldu. Rhune-Alpes bölgesinde yer alan Grenoble Üniversite Hastanesi’nin acil servisinde 3 gün boyunca yer bulamayan 91 yaşında hasta hayatını kaybetti.

5 AYDA 3. ÖLÜM

Olayın ardından sendikalar harekete geçerek, savcılığa suç duyurusuna bulundu. Sendikalar, 2022 Aralık ayından bu yana hastanede yer bulamayan 3 kişinin öldüğünü açıkladı.

"SORUMLUSU DEVLET"

Sendikalar, yaptıkları şikayette "Bugün dikkatinizi çekiyoruz, Sayın Savcı, yıllardır bu yatak kapatma kararlarıyla, kamu yetkilileri, halkın sağlığı tehlikeye atıyor. Devletin şu noktaların tümünden sorumlu olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

ÇOĞU HASTA TEDAVİ GÖRMEDEN EVİNE YOLLANIYOR

Bu arada Fransız asını, hükümetin finansman sağlamaması sebebiyle hastanenin personel ve ekipman yetersizliği çektiğini yazdı. Bundan dolayı da bazı ünitelerin kapatıldığı ve birçok hastanın yer olmadığı için evlerine geri dönmek zorunda kaldığı aktarıldı. Hastane personelinin, hastalara gerekli bakımı sağlayamadıkları için kendilerini sorumlu ve çaresiz hissettikleri belirtildi.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...