Federal Adalet Bakanı'ndan çağrı: Müslümanlarla anlaşın

Federal Adalet Bakanı'ndan çağrı: Müslümanlarla anlaşın

DÜNYA Haberleri

Daha çok eyaletin İslami kuruluşlarla anlaşma yapması gerektiğini belirten Maas, "Bu toplumların yakınlaşması için önemli bir adım" dedi.

Alman Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, Almanya'da yaşayan Müslüman toplumu yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Berlin'deki Humboldt Üniversitesi Teoloji Fakültesi'nde konferans veren Maas, İslami kuruluşlarla eyaletlerin yaptıkları anlaşmaların, Müslüman cemaatlerin devlete ve anayasal değerlerine daha da yaklaşmasını sağlayan önemli birer adım olduğunu söyledi. Maas, camilerin görünür mekanlara taşınmasının yalnızca mekan anlamında değil, toplum içindeki yeri bakımından da anlaşılması gerektiğini ve bazı inançların toplum içinde temsil edilir hale gelmesinin önemli olduğunu söyledi. Maas, önceki gün verdiği bir konferansta ise, "Nasıl birbirine karşı rekabet eden partiler çoğulcu devletin birer parçaları ise, farklı inanca sahip kişilerin dinlerini yaşamalarının da çoğulcu devlete aittir" dedi. nbsp;Federal Anayasa Mahkemesinin başörtüsü ile ilgili son kararına dikkat çeken Maas, alınan kararda devletin tarafsızlığına vurgu yapıldığını ve devletin tüm inançlar için aynı şekilde din özgürlüğünü talep etmek zorunda olduğunun ortaya konulduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...