Fas'ın yeni ekonomik kalkınma programında Türkiye örneği

Fas'ın yeni ekonomik kalkınma programında Türkiye örneği

DÜNYA Haberleri

Fas'ta planlanan yeni ekonomik kalkınma programında, hazırlanırken Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanıldığı belirtildi.

Fas’ta 2035’e kadar planlanan yeni ekonomik kalkınma programının detayları belli oldu. Fas Kalkınma Komitesi Başkanı Şekib Bensumi düzenlediği basın toplantısında, bu programı hazırlarken Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanıldığını aktardı.

Bensumi, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde özel şirketlerin ekonominin gelişmesine katkısı büyük. Özel bir şirket ülkenin toplam ihracatının yüzde 10'una katkıda bulunuyor." diyerek ülkemizi örnek verdi.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ARASINDA ORTAK POLİTİKA
Özel sektör ve kamu arasında ortak bir politikanın önemini vurgulayan Bensumi, ülkesinden yurtdışına ihraç edilen ürünlerin üzerine "Fas'ta üretilmiştir" ibaresinin yazılması gerektiğini söyledi.

NEREDEYSE TÜRKİYE'NİN 2 KATI
Fas'ta enerji ücretleri konusuna da değinen Bensumi, ülkede elektrik fiyatının kilovatsaat başına 0,12 dolara ulaştığını, bu fiyatın Fransa ile aynı seviyede olduğunu ancak Türkiye’de 0,07 doları geçmediğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...