Esad, Halep'e saldıran IŞİD'e yardım ediyor

Esad, Halep'e saldıran IŞİD'e yardım ediyor

DÜNYA Haberleri

Kobani'de ağır yenilgi alan IŞİD son dönemde Irak'ta Ramadi ve Suriye'de Palmira şehirlerini ele geçirdi.

IŞİD'in şimdiki hedefi ise Halep. ABD Dışişleri Bakanlığı, Halep'in kuzeyini ele geçirmeye çalışan IŞİD'e Esad rejiminin yardım ettiğini ileri sürdü. Bakanlık tarafından yayınlanan rapora göre, IŞİD militanlarının Halep'e ilerleyişini kolaylaştırmak için Suriye ordusuna bağlı savaş uçakları, muhaliflerin mevzilerini bombalıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın terörle mücadelede meşruluğunu kaybettiği vurgulanan raporda, Suriye rejiminin Suriye halkına karşı IŞİD'i desteklediği belirtildi. Bu arada IŞİD, Türkiye sınırındaki Halep'in Azez ilçesi ile Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısını ele geçirmek için büyük bir saldırı başlattı. 3 koldan saldırıya geçen IŞİD'e, Es-Selame sınır kapısını kontrolü altında tutan Fetih Ordusu karşı koymaya çalışıyor. Dün yine Halep'te Suriyeli muhaliflerin bölgelerini vuran rejim uçakları, 30 kişinin ölümüne yol açtı. Öte yandan IŞİD'in bir sonraki hedefinin Azez'e 30 kilometre uzaklıktaki PYD'nin denetiminde bulunan Afrin'in olacağı tahmin ediliyor. Afrin'de PYD güçleri teyakkuz durumuna geçti ve şehrin etrafına hendekler kazmaya başladı. PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin, bazı güçlerini ise Azez'e gönderdiği ve çatışmaların yoğunlaşması durumunda İslami Cephe önderliğindeki Fetih Ordusu ile IŞİD'e karşı ortak mücadele edeceği belirtildi.

AKÇAKALE'YE GÖTÜRÜLDÜLER
Suriye'nin Haseki şehri yakınlarında YPG ile IŞİD güçleri arasında çıkan çatışmalar sebebiyle Türkiye sınırına gelen ve birkaç gündür bekletilen Suriyelilerin geçişine izin verildi. Güvenli koridordan Türkiye'ye alınan Suriyeliler, burada kurulan çadırda kayıt ve muayene işlemlerinin ardından Akçakale'deki Süleyman Şah Çadırkenti'ne minibüslerle götürüldü. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...