ABD Başkanı'ndan sert eleştiri: Netanyahu güven vermiyor

ABD Başkanı'ndan sert eleştiri: Netanyahu güven vermiyor

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı'nın iki devletli çözümde ciddi olmadığını söyleyen Barack Obama, "Netanyahu ülkesinin itibarını zedeliyor" dedi

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yine sert eleştirilerde bulundu. Uluslararası toplumun, İsrail'in iki devletli çözüm konusunda ciddi olduğuna inanmadığını söyleyen Obama, "Genel seçimden önce Netanyahu'nun söyledikleri neticede bir Filistin devletinin kurulması ihtimalini içeriyor ancak bunun için öne sürdüğü şartların yakın gelecekte yerine getirileceğini düşünmek gerçekçi değil. Bu durum İsrail'in itibarını tamamen kaybetmesi tehlikesine yol açıyor" dedi. Bir barış süreci ümidi olmaması ve kimsenin bunun olacağına inanmaması halinde, "Yahudi yerleşim yeri inşaatlarından endişe duyanlarla tartışmanın daha zor olacağını" belirten Obama, "O zaman benim, 'sabırlı olun, burada bir süreç var' diyebilmem çok zor" diye konuştu.
ANLAŞMA İHTİMALİ YOK
İki taraf arasında şu aşamada (İsrail-Filistin) bir çerçeve anlaşması ihtimalinin bulunduğuna inanmadığını belirten ABD?Başkanı, ancak bu "ümitsiz" durumdan bir çıkış yolu bulmak için taraflarla çalışmayı ümit ettiğini dile getirdi. Bunun olması için "sadece kelimelerin değil, icraatın" olması gerektiğini kaydeden Obama, "Bu kolay olmayacak, çünkü sürece yönelik pek fazla güven yok" şeklinde konuştu. İran ile yürütülen nükleer müzakereler konusuna da değinen Obama, nbsp;"İran'ın nükleer silah elde etmemesini sağlamanın İsrail'in çıkarına olduğunu düşünüyorum. Bunu yapmanın en iyi yolu doğrulanabilir gerçekler üzerinden bir anlaşmadır" dedi.
Çocukları dahi gözaltına alıyorlar
İsrail güvenlik güçleri, Kudüs'te polise taş attıkları gerekçesiyle 4 çocuk ile araçlarında silah taşıdıkları iddiasıyla 6 Filistinliyi gözaltına aldı. Batı Şeria'da evlere düzenlenen operasyonlarda 12 kişi, Gazze'de ise '6 mil sınırını aştıkları' iddiasıyla da 5 balıkçı gözaltına alındı. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...