Esad bombaladığı yer için ‘enkaz yardımı’ aldı

- Güncelleme:
Esad bombaladığı yer için ‘enkaz yardımı’ aldı

Dünya Haberleri

Muhaliflerin kontrolündeki yerleri bombalayan rejim, “deprem enkazı” diye göstererek, acil yardım çağrısı yaptı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Türkiye’yle birlikte yedi şehri ve yüzlerce yerleşim birimi yıkılan Suriye’nin yardımına yine Ankara koştu. Suriye Yardım Koordinasyon Birimi (ACU) Muhammed Hasno “Türkiye, deprem felaketi yaşamasına rağmen mazlum Suriye halkının yardımına koştu” dedi.

Esad rejimine ait yerleşim birimleri ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde deprem sebebiyle 6 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Toplamda 8 bin 786 binanın yıkıldığı depremde yaralı sayısı ise 11.000’i aştı. Bir yandan Covid-19 salgını ile boğuşan ülkede yaşanan yıkım sebebiyle hâlen yüzlerce kişinin enkaz altında olduğu ve kolera salgını riskinin büyük olduğu kaydediliyor. ACU Genel Koordinatörü Muhammed Hasno, Şam yönetiminin ülke geneli 2,968,380 kişinin etkilendiği asrın felaketini istismar aracına dönüştürdüğünü söyledi. Hasno “Baas hükûmeti, Esad-İran-Rus ittifakı tarafından bombalanan binaları BM ve Arap ülkelerine deprem enkazı olarak sundu ve acil yardım çağrısı yaptı” dedi. 

YARDIMLARI SATTILAR

Arap ülkelerinin ağırlıklı yardımlar dâhilinde Suriye’ye 243 yardım uçağı gönderildiğini hatırlatan Muhammed Hasno “Bu yardımlar rejim unsurları tarafından halka ulaşmadan satıldı. Hatta Türkiye üzerinden (Öncüpınar ve Çobanbey Kapıları) yapılması planlanan yardımları da şantaj aracına çevirip uluslararası yaptırımların kaldırılması adına koz olarak kullanmaya çalıştı. Türkiye kısa sürede olağanüstü bir devlet refleksi ile yaraları sardı. Ülkemizde hâlen enkazın kaldırılması ve o yığınların altındaki cesetleri çıkarmak dâhil en basit adımlar dahi atılmadı. Mağdurlar için çadır, konteyner zaten hayal ancak en küçük gıda, giysi desteği dahi verilmedi. Rejim yöneticileri bu yardımları kendi aralarında paylaştı. Şu an insanlar depremden sağ kurtulduğuna dahi sevinemiyor” dedi.

BM’DEN SKANDAL

Hasno şöyle konuştu: Birleşmiş Milletler (BM), Şam ofisinde rejimin yıkım ve işkencelerden sorumlu istihbarat şefi Hüsam Luka’nın 22 yaşındaki kızını yetkili olarak görevlendirildi. Bu büyük bir skandal. Acılarımızla alay eden bir tutum ve kara bir leke olarak tarihe geçti. Bize zulmeden, toplu ve tekil infaz eden bir suç şebekesinin başkanı ve kızı ödüllendirildi. Suriye halkı bunları asla unutmayacak ve affetmeyecek. Oysa Birleşmiş Milletlere düşen tarafsız, etkili, dengeli olmak ve gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilerek bu gereksinimlerin karşılanmasıydı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...