Ermenistan Başbakanı Paşinyan: İç ve dış güçler bizi savaşa sürüklemek istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: İç ve dış güçler bizi savaşa sürüklemek istiyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın provokasyonları sonrasında Karabağ'da başlattığı askeri operasyon, Erivan'da kafa karıştırıcı açıklamaların gelmesine neden oldu. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ülkesinini iç ve dış güçler tarafından savaşa sürüklenmek istediğini iddia etti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde başlattığı antiterör harekâtı sonrasında açıklamalarda bulundu. Paşinyan, ülkesinin iç ve dış aktörler tarafından savaşa sürüklenmeye çalıştığını ifade etti.

Halihazırda Ermenistan-Azerbaycan şartlı sınır hattında durumun sakin olduğunu belirten Paşinyan, Azerbaycan'ın başlattığı antiterör harekatıyla Ermenistan'ı savaşa çekmek amacında olduğunu iddia etti.

Paşinyan, "Önceden söylediğim ve şimdi de söyleyeceğim üzere bu operasyonun asıl ve temel hedefi ile amacı Ermenistan Cumhuriyeti'ni askeri operasyonlara dahil etmektir. Ermenistan Cumhuriyeti'nin askeri operasyonlara karışmadığını ve Dağlık Karabağ'da Ermenistan Cumhuriyeti'nin ordusunun bulunmadığını bir kez daha kaydetmek istiyorum." iddiasında bulundu.

"RUSYA BİLGİ VERMEDİ"

Paşinyan, Azerbaycan'ın bu harekât konusunda Rusya'yı haberdar ettiğini ancak Rusya'nın kendilerine bilgi vermediğini öne sürdü.

Ermenistan'ı büyük ölçekli askeri operasyonlara dahil etmek isteyen bir dizi iç ve dış güç olduğu iddiasında bulunan Paşinyan, "Ermenistan Cumhuriyeti'ni askeri bir gerilime dahil etme girişimleri bizim açımızdan kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: İç ve dış güçler bizi savaşa sürüklemek istiyor

BAKÜ, ANTİTERÖR OPERASYONU BAŞLATTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını bildirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni silahlı güçlerin, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmasının, arazilere mayın döşemeyi sürdürmesinin, istihkam ve mevzi çalışmalarında bulunmasının gerilimin artmasına neden olduğu belirtildi.

PAŞİNYAN'A İSTİFAYA ÇAĞRISI

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da toplanan kalabalık bir grup Paşinyan’ın istifasını isteyen sloganlar attı. 2020 yılında binlerce Ermeni askerinin hayatına mal olan büyük mağlubiyetin tekrar yaşanacağını düşünen göstericiler, okudukları bildiriyle Paşinyan’ı istifaya davet etti.

Göstericilerin sık sık "Hain Nikol" ve "Utanç" sloganları attığı görüntülendi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: İç ve dış güçler bizi savaşa sürüklemek istiyor

DARBE ÇAĞRISI

Yoğun baskı altında olduğu bildirilen Nikol Paşinyan, Azerbaycan’ın operasyonu devam ederken kendisine yönelik “darbe” çağrıları yapıldığını duyurdu. İnterfax haber ajansı, Paşinyan’ın Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki nüfus merkezlerini kontrol etmeye çalıştığını söylediğini aktardı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...