Erdoğan İsrail'e vurdu, ses İtalya Başbakan Yardımcısı'ndan geldi: Büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erdoğan İsrail'e vurdu, ses İtalya Başbakan Yardımcısı'ndan geldi: Büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" sözlerine İsrailli yetkililerden önce, İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini skandal sözlerle cevap vererek İsrail'e desteğini gösterdi. Salvini "Dışişleri Bakanı Tajani'den büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda İsrail'in Gazze'ye uyguladığı saldırılara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur" sözleri dünya basınında geniş yer bulurken, Hamas'ı terör örgütü ilan eden Avrupa ülkelerini de harekete geçirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine İsrail'den önce İtalya'dan hadsiz açıklamalar geldi.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini de Erdoğan'ın Hamas sözleri hakkında haddini aşan açıklamalar yaptı. Salvini, "Bu sözler vahim ve iğrenç. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'den, protesto için Türk büyükelçisini bakanlığa çağırmasını isteyeceğim." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Erdoğan'ın Hamas yorumuna İsrail cephesinden ise Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar'dan skandal bir açıklama geldi. Zohar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın zamanı geldi" dedi.

https://twitter.com/zoharm7/status/1717131894804906382

BATI'NIN SANA BORCU ÇOK, TÜRKİYE'NİN SANA BORCU YOK

Erdoğan İsrail'e ve dünyaya, "Tüm Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Şimdi buradan sesleniyorum. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin. Bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş, mücahitler grubudur. Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Tabi iyi niyetimiz vardı suistimal ettiler. İsrail'e gitme projemiz vardı iptal ettik. İyi niyetimizi suistimal ettiler" diyerek seslenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...