Er-Rai’yi kurtarmak!

Düzenleyen:
Er-Rai’yi kurtarmak!

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik olarak başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 11. gününde TSK’ya ait zırhlı araçlar Cerablus’tan Suriye’nin Er-Rai kasabasına girdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine destek amacıyla yürüttüğü “Fırat Kalkanı” operasyonunda ikinci bir harekât kapısı açıldı. ÖSO güçleri Cerablus’tan batıya Er-Rai’ye (Çobanbey) doğru ilerleme planında ciddi zorluklarla karşılaşınca Türk tankları bölgeye girdi.
20 tank ve 5 zırhı personel taşıyıcı, Kilis’in Elbeyli ilçesi’nden El-Rai’ye (Çobanbey) geçti.  29 Ağustos’ta Er-Rai çevresinde DAEŞ’le ÖSO arasında yaşanan çatışmalarda Molla Yakup, Kersenli ve Ayyeşa köyleri DAEŞ’in eline geçmişti. Çatışmaların şiddetlenmesi ve yeniden Türkiye sınırına doğru ilerlemesi üzerine TSK birlikleri dün Cerablus’tan sonra bu bölgeye yöneldi.
Harekâtın Cerablus ayağındaki ilerlemelerden sonra Er-Rai’de (Çobanbey) başlayan süreç, Azez-Cerablus hattının DAEŞ’ten arındırılması için stratejik önem taşıyor. Muhaliflerin kontrolünde olan Azez ilçesinin komşusu olan Er-Rai, son aylarda ÖSO ve DAEŞ arasındaki çatışmalarda sık sık el değiştirdi.
Er-Rai’yi kurtarmak!
ÖSO’DAN YENİ BİR HAMLE

TSK’nın terör tehditlerini bertaraf ederek sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos’ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında, ÖSO güçleri, Cerablus’un yanı sıra, batıdaki Çobanbey ilçe merkezinden de ilerleyerek Türkiye sınırı boyunca bazı köylerin kontrolünü ele geçirmişti.  Muhalifler, Fırat’ın batı yakasında yer alan Cerablus’ta, ilçenin güneyinde Sucu Çayı’na kadar olan bölgeyi terör örgütleri DAEŞ ve PYD/PKK’dan arındırmıştı. ÖSO’nun Çobanbey’deki hamlesi, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın yeni bir evresi olarak görülüyor. Bu sayıda Azez-Cerablus hattının terör unsurlarından temizlenmesi bekleniyor. 
Er-Rai’yi kurtarmak!
ABD’DEN İLGİNÇ TWEET

Bu arada Amerikan’ın Türkiye Elçiliği Twitter’dan “ABD’nin HIMARS sistemleri Türkiye’de devrede. daeş’LE  savaşta iş birliğimizin yeni adımı” yazdığı Türkçe ve İngilizce tweet attı.  ABD elçiliği tarafından atılan bu tweet derin anlamlar ifade ediyor. Zira, DAEŞ’le mücadele için koalisyon güçleri tarafından kullanılan bu füze sistemleri Türkiye ile ABD arasında da polemik konusu olmuştu. ABD,  Kuzey Suriye’den Türkiye’ye yönelik tehditlere karşı, Türkiye’ye mayıs ayında konuşlandırma taahhütünde bululunduğu HIMARS füzeleri için verdiği sözü yerine getirmemiş, ABD sözünü tutmayınca yerli sistem olan ve TSK envanterinde bulunan “Kasırga” sistemi, Türkiye tarafından “Güdümlü Roket” sistemine dönüştürerek seri üretim aşamasına geçilmişti 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...