Darbeye ay yıldızlı isyan

Düzenleyen:
Darbeye ay yıldızlı isyan

DÜNYA Haberleri

Brezilya’da kongrenin üst kanadı Senato’nun görevden alınmasını onayladığı Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in maruz kaldığı sivil darbeye karşı halkın tepkisi devam ediyor.

Wikileaks belgelerine göre ABD muhbiri olduğu kesinleşen ve Rousseff’in devrilmesine yol açan yeni devlet Başkanı Michel Temer’e karşı ülkede öfke büyürken, protesto gösterilerinde ilginç bir görüntü kameralara yansıdı. Sao Paulo kentinde, yeni devlet başkanı Michel Temer karşıtı gösterilere binlerce kişi katılırken, protesto gösterilerinde bir kişinin Türk bayraklı pankart taşıdığı görüldü. Bu arada, Rousseff, ülkede yeni kurulacak hükûmete karşı güçlü bir muhalefet oluşturacaklarını belirtti. Gelecek için uzun vadeli planlar yapmadığını belirten Rousseff, halktan uzak durmayacağını dile getirdi. Rousseff, siyasi planlarının olduğunu ancak bunların “makam” için olmadığını aktardı. Rousseff, görevden alınmasının arkasında yeni Devlet Başkanı Michel Temer olduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...