En az 942 kişinin öldüğü kesinleşti

/ Kaynak: AA
En az 942 kişinin öldüğü kesinleşti

DÜNYA Haberleri  / AA

Filipinler'i vuran Haiyan tayfunundaki can kaybına ilişkin ilk resmi açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının en az 942 olduğu bildirildi.

Filipinler'i vuran Haiyan tayfunundaki can kaybına ilişkin ilk resmi açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının en az 942 olduğu bildirildi. Filipinler ordu sözcüsü Teğmen Jim Alagao, tayfunda 942 kişinin öldüğünü, 275 kişinin kaybolduğunu teyit edebilecek durumda olduklarını söyledi. Ancak ölü sayısının 10 bine ulaşabileceğine ilişkin Filipinler'deki iki eyalet yetkilisince dün yapılan açıklamalar gözönüne alındığında, can kaybının yapılan ilk resmi açıklamada belirtilen sayının çok üstünde olması bekleniyor. Gözlemciler, ülkedeki ulaşım ve iletişim hatlarının nbsp;tayfun yüzünden sekteye uğraması nedeniyle ölü sayısının belirlenmesi ve yardım malzemelerinin dağıtımında güçlükler yaşandığına işaret ediyor. Filipinler'in iç kesimini 8 Kasım'da vurantayfun nedeniyle bölgede ağır hasar meydana geldiğine dikkati çeken gözlemciler, enkazın yolları kapattığını ve çürümeye başlayan cesetlerin çıkarılmasını engellediğini bildiriyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...