Elon Musk oy istedi, tartışma alevlendi: Twitter gerçekten bağımsız bir platform mu?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk oy istedi, tartışma alevlendi: Twitter gerçekten bağımsız bir platform mu?
DÜNYA Haberleri

Twitter’ın yeni patronu Elon Musk, yeni bir tweetiyle 100 milyondan fazla takipçisinden Cumhuriyetçiler için oy istedi. Daha önce ‘Twitter’ın ifade özgürlüğü açısından bağımsız ve özgür bir ortam olacağını’ ileri süren Musk’ın paylaşımı tepki çekti.

Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk,ABD’de bugün yapılacak ara seçimler öncesi Cumhuriyetçilere oy istedi. Milyarder iş insanı Musk, tweetinde,"Bağımsız fikirli seçmenlere: Paylaşılan güç, her iki tarafın da en kötü aşırılıklarını engeller, bu nedenle, Başkanlığın Demokratik olduğu göz önüne alındığında, Cumhuriyetçi bir Kongre için oy vermeyi öneriyorum." dedi. Ancak Musk’ın açıklaması Twitter'ın tarafsız kalma sözünü gündeme getirerek tartışmaları alevlendirdi. 

Teknoloji şirketi yöneticileri siyasi tartışmalardan uzak dururken, Musk oy çağrısıyla siyasi tartışmaya adım attı. Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Musk daha önce de pek çok defa siyasi görüşünü dile getirmişti. Ancak Twitter'ın dünyanın en zengin adamının yönetimi altında tarafsız kalma yeteneği tartışmalara yol açtı.

'DEMOKRASİYE ZARAR' DENİLDİ

Syracuse Üniversitesinde sosyal medya ve siyaset eğitimi veren Profesör Jennifer, herhangi başka bir şirketin CEO'sunun bir siyasi partiyi desteklemesi ile dünyanın en yüksek profilli bilgi ekosistemlerinden biri olan Twitter'ın CEO'sunun bunu yapması arasında önemli farklar olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Jennifer, “Bu sosyal medya platformları sadece şirketler değil. Bu sadece bir iş değil. Aynı zamanda dijital kamusal alanımızdır. Burası bizim kasaba meydanımız. Bu kamusal alan giderek daha fazla özelleştiriliyor ve şirketlere aitmiş gibi geliyor. Bu şirketlerin başkanları taraflaşmaya girdiğinde potansiyel olarak demokrasimizi zararlı şekillerde çarpıtıyor gibi geliyor.” şeklinde değerlendirme yaptı. 

Nisan ayında Twitter'ı satın almayı kabul etmesinden sadece iki gün sonra bir tweet'te Musk, "Twitter'ın halkın güvenini hak etmesi için politik olarak tarafsız olması gerekir, bu da etkin bir şekilde aşırı sağı ve aşırı solu eşit derecede üzmek anlamına gelir" dedi.

(TRT Haber) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...