Düzensiz göçmen sayısı 24 gün sonra yeniden rekor kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Düzensiz göçmen sayısı 24 gün sonra yeniden rekor kırdı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere'ye yılbaşından bu yana en fazla düzensiz göçmenin girdiği gün 872 kişiyle 2 Eylül olarak kayıtlara geçti, 10 Ağustos'taki 756 kişilik rekor 24 gün sonra kırılmış oldu.

İçişleri Bakanlığı, ülkeye Manş Denizi üzerinden kaçak girişlere ilişkin 27 Ağustos-2 Eylül verilerini açıkladı. İngiltere bu hafta en fazla giriş 872 kişiyle 2 Eylül'de kayıtlara geçti, düzensiz göçmenleri taşıyan 15 bot tespit edildi.10 Ağustos'ta açıklanan 756 kişilik yılın en büyük göçmen girişi rekoru, 2 Eylül'de tekrar kırıldı.

2 Eylül'e kadar giren düzensiz göçmenlerin sayısı 20 bin 973'e ulaştı. Aynı haftada 28, 30 ve 31 Ağustos ile 1 Eylül'de hiçbir düzensiz göçmen girişi olmadı.

İngiltere'de temmuzda çıkarılan Yasa Dışı Göç Yasası kapsamında ülkeye giren düzensiz göçmenlere sığınma başvurusu hakkı tanınmıyor.

Düzensiz göçmenlerin 28 gün içinde kendi ülkelerine ya da güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilmesi planlanırken halihazırda İngiltere'de bulunanlar ise artan maliyetler gerekçe gösterilerek kaldıkları otellerden alınıp gemi ya da askeri tesislerdeki binalara taşınıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...