DSÖ potansiyel tehlike hakkında Sudanlıları uyardı: "Biyolojik" risk var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DSÖ potansiyel tehlike hakkında Sudanlıları uyardı: "Biyolojik" risk var

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü, Sudan'da savaşan taraflardan birinin kızamık ve kolera patojenleri tutan ulusal bir laboratuvarı ele geçirip teknisyenleri dışarı atmasının ardından başkent Hartum'da "yüksek biyolojik tehlike riski" olduğunu duyurdu.

Sudan'da çatışmalar, ordu ve rakip paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (HDK) üç günlük bir ateşkes üzerinde anlaşmasının ardından hafifledi.

Ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da patlak veren çatışmalar, yerleşim bölgelerini savaş bölgelerine çevirerek en az 459 kişiyi öldürdü, 4.000'den fazla kişiyi yaraladı.

İNSANİ DURUM KÖTÜLEŞİYOR

Son birkaç gün içinde on binlerce kişi, koşulların belirsizliğine rağmen komşu Çad, Mısır, Etiyopya ve Güney Sudan'a gitti.

46 milyon insanın üçte birinin şiddet olaylarından önce bile yardıma ihtiyaç duyduğu Afrika'nın üçüncü büyük ülkesinde kalanların durumu hızla kötüleşiyor.

DSÖ potansiyel tehlike hakkında Sudanlıları uyardı: "Biyolojik" risk var

DSÖ, "BİYOLOJİK" TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Savaşan taraflardan biri kızamık ve kolera patojenlerini tutan ulusal bir laboratuvara el koydu ve teknisyenleri dışarı çıkardı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), başkent Hartum'da "yüksek biyolojik tehlike riski" olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kızıldeniz, Afrika Boynuzu ve Sahel bölgelerini kuşatan ülkedeki şiddetin "tüm bölgeyi ve ötesini yutabilecek feci bir yangın riski taşıdığını" söyledi.

Sudanlılar, bazı uluslararası yardım kuruluşlarının ve diplomatların gidişinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...