Doğu Akdeniz'de Rum provokasyonuna cevabı verdik

Doğu Akdeniz'de Rum provokasyonuna cevabı verdik

DÜNYA Haberleri

Rumların kışkırtıcı girişimlerine, Akdeniz Kalkanı Harekâtı doğrultusunda bölgede keşif gözetleme faaliyeti icra eden Türk savaş gemileri cevabı verdi. İkaza rağmen kıta sahanlığına giren gemi geldiği gibi gönderildi.

Selçuk Böke | ANKARA

Rumların son günlerde Doğu Akdeniz’inde artan provokasyonları bölgede tansiyonu yükseltti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Nautical Geo araştırma gemisi Türk kıta sahanlığındaki Girit’in doğusundaki sahada izinsiz yapmaya çalıştığı faaliyet, Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarınca geçtiğimiz hafta engellenmişti. Ancak, kışkırtıcı girişimlerini sürdüren Rum yönetimi, önceki gün bir defa daha Türk kıta sahanlığına izinsiz girerek bölgede gerilimi arttırdı.

Doğu Akdeniz'de Rum provokasyonuna cevabı verdik
Mavi Vatan'a izinsiz giren Rum gemileri derhan çıkarıldı

SAHADA SERT CEVAP
Rum yönetimine ait gemiler, Doğu Akdeniz’de bulunan Türk donanması tarafından bölgeyi terk etmeye zorlanırken Ankara bir yandan da diplomatik süreci devreye soktu. Türkiye’nin bu girişim, uyarı ve ikazlarına kulak asmayan Rum yönetimine son olarak sahada sert bir cevap verildi.

Rum gemileri, Akdeniz Kalkanı Harekâtı dâhilinde bölgede keşif gözetleme faaliyeti icra eden Türk donanmasına ait bir gemi tarafından sorgulanarak ikaz edildi. Buna rağmen geminin kıta sahanlığına izinsiz girmesi üzerine araştırma gemisi Türk kıta sahanlığının dışına çıkarıldı. Yunanistan ise geçen ay aynı gemiyle Türk kıta sahanlığını delme girişiminde bulunmuş, Oruç Reis fırkateyninin engeliyle karşılaşmıştı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...