David Cameron 7 yıl sonra İngiliz siyasetine geri döndü: Türkiye’de yaptığı Gazze açıklaması gündeme oturdu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
David Cameron 7 yıl sonra İngiliz siyasetine geri döndü: Türkiye’de yaptığı Gazze açıklaması gündeme oturdu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere’de sürpriz bir şekilde Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen eski başbakan David Cameron’un 2010 yılında Türkiye ziyareti sırasında yaptığı Gazze açıklamaları gündem oldu. İsrail'i sert sözlerle eleştiren Cameron, ‘Gazze’yi bir esir kampı’ olarak nitelendirmişti.

Dün İngiltere siyaseti olağanüstü hareketli bir gün geçirdi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak kabinesinde revizyona giderek Filistin'e destek gösterilerini yasaklatmaya çalışan ve göstericiler hakkında skandal açıklamalara imza atan İçişleri Bakanı Suella Braverman'ı görevden aldı. Braverman’ın yerine mevcut Dışişleri Bakanı James Cleverly atandı. Kabinede bir sürpriz daha yapan Sunak, eski başbakan David Cameron’u Dışişleri Bakanlığının başına getirdi.

7 yıl sonra siyasete dönen Cameron yeni görevinde ilk temasını ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi yaparak gerçekleştirdi.

CAMERON’UN GAZZE AÇIKLAMASI YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Öte yandan İsrail’in Gazze’ye yönelik işgal ve katliam faaliyetleri 39. gününde devam ederken Cameron’ın 2010 yılında Türkiye’de gerçekleştirdiği bir ziyarette söylediği sözler uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

2010-2016 yılları arasında başbakanlık görevini yürüten ve ilk resmi ziyaretlerinden birini Türkiye’ye yapan Cameron, Ankara’da bir dizi görüşme gerçekleştirmiş ve etkinliklere katılmıştı.

David Cameron 7 yıl sonra İngiliz siyasetine geri döndü: Türkiye’de yaptığı Gazze açıklaması gündeme oturdu

Cameron, Türkiye’de İsrail’in o dönem Filistin halkına uyguladığı şiddeti sert bir şekilde tepki göstermişti. İsrail’in Filistin’deki yasa dışı yerleşimlerini eleştiren ve Gazze’yi “esir kampı” olarak değerlendiren Cameron’ın bu sözleri uluslararası kamuoyunda yeniden gündem oldu.

Cameron konuşmasında, “Açıkça söylemek istiyorum. İsrail’in Gazze’ye saldırıları tamamen kabul edilemez. Ve ben Başbakan Netanyahu’ya İsrail’in bu olayla ilgili soruşturmasının hızlı ve şeffaf bir şekilde açıklanmasını istiyoruz” demişti.

“GAZZE’NİN BİR ESİR KAMPI OLARAK KALMASINA İZİN VERİLEMEZ”

Cameron sözlerine, “Ayrıca şunu söylemek istiyorum ki Gazze’deki durum mutlaka değişmeli. İnsani yardım ve insanlar her iki tarafa da gidebilmeli. Gazze’nin bir esir kampı olarak kalmasına izin verilemez ve verilmemelidir” diyerek devam etmişti.

İngiliz Independent gazetesi, Lord unvanına sahip olan Cameron ile ilgili olarak, “Lord Cameron’ın ‘esir kampı’ yorumları, Gazze’deki İsrail-Hamas savaşı şiddetlenmeye devam ederken kışkırtıcı olabilir” yorumuna yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda14 Kasım 2023 13:12

yeter artık ,batılıların iki yüzlü çelişkili söylemleri ile yüzyıldır uyutulduğumuz... türk islam birliğine odaklanalım

Sonraki Haber Yükleniyor...