Dabık için son 48 saat

Düzenleyen:
Dabık için son  48 saat

DÜNYA Haberleri

TSK’nın yardımıyla Suriye’de terör örgütü DAEŞ’e karşı büyük başarılar gerçekleştiren ÖSO, iki gün içinde Dabık’a girmeyi hedefliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin öncülüğündeki Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Halep’in kuzeyinde ilerleyişini sürdüren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü DAEŞ’in en önemli merkezlerinden olan Dabık kasabasını yeni hedef olarak belirledi. ÖSO askerleri, DAEŞ’in “Asıl büyük savaş burada olacak” diyerek kalelerinden biri hâline getirdiği Dabık’a 48 saat içerisinde girmeyi hedefliyor. 
BÜYÜK SAVAŞ OLACAK!
24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı’nda bugüne kadar DAEŞ’e sayısız darbeler indiren Sultan Murat Tümeni Komutanı Ahmet Osman, “DAEŞ’in döşediği mayınlı tuzaklar sebebiyle plan yavaş işliyor. Bütün hazırlıkları tamamladık. Burayı ele geçirdiğimiz takdirde DAEŞ için en büyük darbelerden biri olacak. Savaşçılarımıza da büyük moral olacak” dedi. Cerablus ile Menbiç arasında, Halep’in kuzey kırsalındaki Dabık kasabası terör örgütü DAEŞ’in propagandasının önemli ayaklarıdan birini oluşturuyor. Dabık adını taşıyan İngilizce dilinde bir dergi de basan örgüt, bu bölgede büyük bir savaş olacağını ve bu savaşın Müslümanlar için belirleyici olacağını ileri sürüyor. Dabık’ta DAEŞ’in 800 civarında militanı olduğu tahmin ediliyor. Bu arada ÖSO’nun Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında toplam 111 yerleşim alanını DAEŞ’ten aldığı açıklandı. Bunun da yaklaşık 960 kilometrekarelik bir alana tekabül ettiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...