Coğrafya cahili küstah Fransız! Provokatör bakana sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Coğrafya cahili küstah Fransız! Provokatör bakana sert tepki

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Uçakta çektiği Ağrı Dağı fotoğrafını paylaşarak “Ermenistan’a geri döndüm” diyen Fransa Dışişleri Bakanı Colonna’ya Türkiye’den ve Azerbaycan’dan sert tepki geldi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’a düzenlediği resmî ziyarette sosyal medya hesabı üzerinden Ağrı Dağı’nın fotoğrafını paylaşarak “Ermenistan’a geri döndüm” diyen Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna’ya tepki yağıyor.

Türkiye’nin Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç, Fransız bakana “Sayın Bakan, o resimdeki Ağrı Dağı, Türkiye sınırları içerisinde ve dolayısıyla Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası. Bu sebeple korkarım ki ya ziyaretinizin amacı konusunda kafanız oldukça karışık ya da acınası biçimde temel düzeyde coğrafya eğitimine ihtiyacınız var” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Kılıç “İzlediği tavır sebebiyle bölgede barışın 30 yıl boyunca sürüncemede kalmasına sebep olan bir ülkenin dışişleri bakanının şimdi de bu tür provokasyonlarla bölgedeki normalleşme çabalarına zarar vermesinden rahatsızlık duydum” dedi.

MASKELERİ DÜŞTÜ

Fransız bakana, Azerbaycan’dan tepki gelmeye devam ediyor. ‘Fransa her zaman Ermenistan’ın yanındadır’ diyen Bakan Colonna için Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade “Dürüst ve tarafsız arabulucu olduğunu iddia eden Fransa’nın maskesini düşürdü” dedi.

Hacızade, Colonna’nın Ermenistan’da Karabağ ile ilgili dile getirdiği “sahte abluka” ve “zorla yerinden edilme” söylemlerinin barışa hizmet etmediğini belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da, Colonna’nın iddialarının asılsız olduğu belirtilerek “Bunları şiddetle kınıyor ve reddediyoruz” açıklamasında bulundu. Colonna’nın uluslararası toplumun kafasını karıştırmayı amaçladığı belirtilerek “Fransa’nın, Ermenistan’ı silahlandırmaya ve yeniden saldırganlığa dâhil etmeye çalışması kabul edilemez. Bu çabalarının, bölgemize önceki müdahale girişimleri gibi başarısızlıkla sonuçlanacağı Fransa için açık olmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

PARİS'TEN BİR SKANDAL AÇIKLAMA DAHA

Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher da, Dışişleri Bakanı Catherine Colonna gibi provokatif açıklamalarda bulundu.

Le Figaro’ya konuşan Larcher, Karabağ’ın Ermeni toprağı olduğunu iddia ederek “Kendilerine ait olan toprağı terk etmek zorunda kaldılar. Bu etnik temizlik değilse nedir bilmiyorum. Ermenistan’a gelince, dayanışmamı ifade ediyorum. Zaman zaman cesaret göstermeliyiz. Hepimiz Ermenistan’ı ve Karabağ Ermenilerini desteklemeliyiz” dedi. 

Coğrafya cahili küstah Fransız! Provokatör bakana sert tepki

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...