Çin'de felaketler son bulmuyor! Önce sel sonra toprak kayması

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin'de felaketler son bulmuyor! Önce sel sonra toprak kayması

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çin'de felaketlerin ardı arkası kesilmiyor. Yulin şehrinde son 3 gündür etkili olan şiddetli yağış, sel ve toprak kaymasına sebep oldu. Başka bir eyalette ise 75 timsahın selin etkisiyle sürüklenmesi ise paniğe yol açtı.

Çin Haikui Tayfunu'nun etkisini atlatamadı. Şiddetli yağışların meydana getirdiği sel ve toprak kaymasının ardından timsahların sel sularıyla sürüklenmesi saldırı riski nedeniyle halkı eve hapsetti. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Çin’in Yulin şehrinde etkili olan şiddetli yağışın yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. Guangdong eyaletinde ise selin ardından bir çiftlikteki 75 timsahın sel sularıyla sürüklendiği belirtilirken, çevredekilere evden dışarı çıkmama uyarısı yapıldı.

115 NOKTADA TOPRAK KAYMASI

Çin’i geçtiğimiz hafta vuran Haikui Tayfunu etkisini sürdürüyor. Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Yulin şehrinde son 3 günde etkili olan şiddetli fırtına, sel ve toprak kaymasına yol açtı. Cadde ve sokaklar sular altında kalırken, 115 noktada toprak kayması meydana geldi. Şehri vuran sel ve toprak kaymalarında 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise kayboldu. Çin Meteoroloji İdaresi, bugün ve yarın Guangxi'nin güney ve güneydoğu kesimlerinde şiddetli yağışların etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu.

TİMSAH PANİĞİ YAŞANIYOR

Guangdong eyaletinin Maoming kentinde ise bir çiftlikte bulunan 75 timsahın sel sularıyla sürüklendiği belirtildi. Çiftliğe yakın noktalarda yaşayanlara dışarı çıkmama uyarısı yapılırken, timsahların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...