Çiçek'in eşitsizlik tepkisi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Çiçek'in eşitsizlik tepkisi

Dünya Haberleri  / AA

AB Parlamento Başkanları Zirvesinin kapanış toplantısına Meclis başkanı Cemil Çiçek'in tepkisi damgasını vurdu. Çiçek "Her üyeden 22, Türkiye'den 4 üye daveti eşitsizliktir" dedi


Cemil Çiçek, Türkiye'nin dört temsilci ile yer alacak olmasını eleştirdi.

Avrupa Birliği Parlamento Başkanları Zirvesinin kapanış toplantısına Meclis başkanı Cemil Çiçek'in tepkisi damgasını vurdu.

Toplantıda söz alan Cemil Çiçek ilk olarak kendisinin parlamento başkanı sıfatıyla değil de Türkiye temsilcisi olarak sunulmasına itiraz etti, Çiçek'in isteği üzerine sunumdaki sıfatı değiştirildi.

Çiçek ardından da Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik hemen her alandaki çifte standartlarının bu toplantıya da yansıdığına dikkat çekti.

Kurulması karalaştırılan güvenlik ve dış ilişkilerde iş birliği platformunda Avrupa Birliği üyesi ülkelere 22'şer temsilci verilirken Türkiye'ye sadece 4 temsilci hakkı tanınmasına itiraz etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek,

"Bugün Afganistan ve Bosna başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında askerlerimiz omuz omuza görev yapmaktadır. Dolayısıyla AB üyesi ülkelerden az sayıda temsil edilebilmemiz bizim beklentilerimizi karşılamamıştır. Burada önemli olan şey eşit sayıda temsil edilmemizdir" dedi.

Cemil Çiçek'in konuşmasının ardından toplantıya başkanlık eden Polonya parlamento başkanı Eva Kopacz " sizin bu söylediklerinizi itiraz olarak değil bir katkı olarak değerlendiriyorum" dedi.

Çiçek, Kopaç'ın sözlerine "hayır benim itirazımdır, metnin düzeltilmesi gerekiyor" karşılığını verdi.

Ancak sonuç bildirgesi Türkiye'nin itirazlarına rağmen kabul edildi.
nbsp;
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...