Buldozerin gücüne, cerrahın hassasiyetine sahip! "Selene'nin Aygırı"nın kopyasını bir robot yapıyor

Düzenleyen:
Buldozerin gücüne, cerrahın hassasiyetine sahip! "Selene'nin Aygırı"nın kopyasını bir robot yapıyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere ile Yunanistan arasında diplomatik krize neden olan antik çağın önemli eseri "Selene'nin Aygırı" isimli at kafasının kopyasını 5 milyon liralık bir robot yapıyor.

Bir zamanlar Atina’daki Partenon tapınağının cephesinde bulunan "Selene'nin Aygırı" isimli at kafası Antik çağın en önemli sanat eserlerinden biri olarak gösteriliyor. Gerçek atlara olan benzerliğiyle dikkat çeken bu heykel, İngiltere ile Yunanistan arasında diplomatik bir krize yol açtı. Heykel İngiltere’de British Museum’da sergilenirken Yunanistan da heykelin iadesini istiyor.

BEYİN CERRAHININ HASSASİYETİNE SAHİP

Diplomatik çabalar sürerken Yunanistan’daki makamlar müzelerde sergilenmek üzere Partenon’daki eserlerin birebir kopyasını yapma girişimi başlattı. İlginci, heykeli bir robot kolun yapması. Metal keskilerle donanmış 5 milyon liralık robot heykeltıraşın bir buldozerin gücüne ve bir beyin cerrahının hassasiyetine sahip olduğu ifade ediliyor.

Robotik kol, mermeri insan heykeltıraşlardan çok daha hızlı şekillendirdi ve kafanın kaba bir kopyasını 24 saatten daha kısa bir sürede oyabildi. İtalya’nın Carrara kentinde atölyede imal edilen heykellerin tanesi, büyüklüğüne göre 900.000 TL ila 3.200.000 TL’ye mal oluyor.

Buldozerin gücüne, cerrahın hassasiyetine sahip!

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...