Bu kafadan adalet çıkmaz! Lahey'in başsavcısı İsrail'in ayağına gidip destek verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu kafadan adalet çıkmaz! Lahey'in başsavcısı İsrail'in ayağına gidip destek verdi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Savaş suçları sebebiyle Netanyahu ve adamlarını yargılaması beklenen Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Pakistan asıllı Başsavcısı, soykırıma uğrayan Gazzelileri yok sayıp İsrailli aileleri ziyaret etti.

Filistin, 7 Ekim’den bu yana soykırımın pençesinde. 6 bini çocuk 16 bin masum Gazzeli katledildi. Birçok Batı ülkesi İsrail’e sahip çıkarken; Türkiye, İrlanda, İspanya, Kolombiya gibi devletler ise vahşete tepki gösterdi. Ankara, İsrail’in eli kanlı Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun savaş suçlarını ve soykırımı Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in peşini bırakmayız, mutlaka hesap verecekler” diyerek kararlı bir duruş sergiledi, dünyayı da aynı tavırda buluşmaya davet etti. 3 bini aşkın avukat, İsrail’i yargılatmak için savaş suçlarına dair belgeleri Lahey’e sundu. Vicdan sahibi milyonlar, adil bir karar beklerken Uluslararası Ceza Mahkemesi skandal bir tavır sergiledi. Filistinliler, Lahey’in Başsavcısı Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı Kerim Han’ı, vahşeti yerinde görmesi için defalarca Gazze’ye davet etti. Üstelik Filistin, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni tanıyor, İsrail ise her fırsatta tanımadığını dile getiriyor. 

“İSRAİL’İ AKLAMA TİYATROSU”

Bu davetlerin yüzüne bile bakmayan Başsavcı Han, 7 Ekim’de öldürülen İsrailli aileler çağırınca koşa koşa gitti. Tam anlamıyla bir tiyatro sahneye konuldu. Han, İsrailli hukukçularla bir araya geldi. Başsavcı için “dürüstlüğünden şüphe ediyoruz” diyen Filistinli insan hakları örgütleri “Lahey’in gerileyen ve siyasallaşan rolünden, işgal altındaki Kudüs’ü İsrail şehri olarak gören Kerim Han sorumludur. Bugüne kadar bizimle görüşmekten hep kaçan Başsavcı, suçların cezasız kalmaması için mağdurları savunma emanetine ihanet ediyor. Kendileri ayrıca mağdurlara yaklaşımında çifte standardı ve seçiciliği devam ettiriyor. Bu da mağdurların son çaresi ve umudu olan UCM’nin rolü ve imajını yerle bir ediyor” diyerek isyan etti. Kerim Han, tepkiler gelince Filistinliler ile de görüştü. Ancak onların yanına gitmeyip yaralıları bile ayağına çağırdı. Kudüs Hukuki Destek Merkezi Müdürü İsam el-Aruri, 2021 yılından bu yana görevde olan Han’ın tavrını “Bunun adı taraf tutmaktır” diye niteledi. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...