Brezilya'da uyuşturucuyla savaş! Polis güçleri yetersiz kaldı, ordu görevde

Düzenleyen:
Brezilya'da uyuşturucuyla savaş! Polis güçleri yetersiz kaldı, ordu görevde

DÜNYA Haberleri

Başkent Rio de Janeiro’da 800 kenar mahallede kontrolü ele geçiren uyuşturucu kaçakçılarına karşı 8 bin 500 asker görevlendirildi.

Brezilya’da hükûmet, başkent Rio de Janeiro’daki 800 kenar mahallede kontrolü ele geçiren uyuşturucu kaçakçıları ve organize suç çeteleriyle mücadele etmek için yüzlerce polisin yanı sıra 8 bin 500 asker görevlendirdi. Savunma Bakanı Raul Jungmann’ın önceki gün ordunun uyuşturucu kaçakçılarına karşı düzenlenecek polis operasyonlarında yer alacağını açıklamasının ardından askerler, Santos Dumont Havaalanı çevresinde zırhlı araçlarla devriye gezmeye başladı. Askerî birliklerin, eyaletteki kaçakçılar ve çetelerle mücadelesinin 2018 sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Yılın ilk 6 ayında günde 3 kişinin maganda kurşunu nedeniyle hayatını kaybettiği Rio de Janeiro, sık sık uyuşturucu kaçakçıları ile polis arasındaki silahlı çatışmalara sahne oluyor. Rio de Janeiro askerî polisinin mayısta şehirdeki suç örgütlerinin bulunduğu gecekondu mahallelerine gerçekleştirdiği operasyon sonrasında, suç örgütleri misilleme olarak şehir girişindeki otobanlarda saldırılar düzenlemişti. 9 otobüs ve iki kamyon yakılmış; polis 37 kişiyi gözaltına almış, 32 tüfek ele geçirmişti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...