Bombalar altında eğitim

/ Kaynak: AA
Bombalar altında eğitim

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyelilerin çocukları, sürekli bombalanması sebebiyle harabeye dönen bölgede, sobasız sınıflarda, kırık sıralarda eğitim görüyor.

Suriye'nin Lazkiye şehrine bağlı Bayırbucak bölgesinde olaylara rağmen yaşadıkları yerleri terk etmeyen Suriyelilerin çocukları, sürekli bombalanması sebebiyle harabeye dönen bölgede, sobasız sınıflarda, kırık sıralarda eğitim görüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, yaklaşık 1 yıldır elektrik, su ve telefonların kesik olduğu bölgede, Türkiye ve diğer ülkelerden gelen yardımlar sayesinde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Okullarından uzak kalan çocuklara eğitimi gönüllü öğretmenler veriyor. Okumayı çok istediğini belirten üçüncü sınıf öğrencisi Fatima Çakıl, defter, kalem ve çantasının olmadığını, ancak okulda arkadaşlarıyla olduğu ve eğitimine devam edebildiği için çok mutlu olduğunu anlattı. Suriyeli çocuklar, Türkiye'ye de yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...