Kan kardeşliği! İsrail ve Batı, Gazze'de katliam ortağı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kan kardeşliği! İsrail ve Batı, Gazze'de katliam ortağı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filistin soykırımını bir aydır aralıksız sürdüren İsrail, daha ölümcül bombalarla katliamı artırmaya hazırlanıyor. Batılı ülkeler, 'dur' demek yerine Tel Aviv'e yeni mühimmat yolluyor.

Batı ülkelerinin desteğini arkasına alarak Gazze’de katliam yapan İsrail, vahşette sınır tanımıyor. Bir ayda öldürülen Filistinli sayısı 10 bin 500’e yaklaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı ölenlerin 4 bin 237’sinin çocuk, 2 bin 719’unun kadın olduğunu bildirdi. İsrail dün de Maghazi ve Nuseyrat Mülteci Kamplarını hedef aldı. Onlarca kişi öldü. Gazze nüfusunun yüzde 2’si öldü veya yaralandı. Bölgeye bir ayda kilometre kareye ortalama 82 ton olmak üzere toplam 30 bin ton bomba atıldı. Konutların yarısı, okulların üçte biri hasar gördü.

YİNE KINAYAMADILAR

İnsan hakları örgütleri “Yeterli gıda, su, elektrik, yakıt ve tıbbi malzeme yok. Gazze’deki hastaneler çöktü. İsrail’e baskı yapmak, Batılı ülkelerin sorumluluğunda” diyor. Ancak ABD’nin başını çektiği ülkeler dünyanın gözünün önünde gerçekleşen İsrail katliamlarına siyasi ve askerî destek vererek arka çıkıyor. Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana 6. defa toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yine anlaşmaya varamadı. Konsey, 10 dakikada bir çocuk katleden İsrail’i kınayamadı.

Akdeniz’e savaş gemilerini gönderen ABD, İsrail’e askerî yardımlara devam ediyor. The Wall Street Journal gazetesi, Joe Biden yönetiminin İsrail’e 320 milyon dolarlık hassas güdümlü mühimmat göndermeyi planladığını duyurdu. Spice bombalarının İsrail’e gönderilmesini öngören bildiri, 31 Ekim’de ABD Kongresi’ne teslim edildi. Anlaşma kapsamında ABD’li silah üreticisi Rafael USA, söz konusu mühimmatı İsrailli ana firması ‘Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri’ne devredecek. Uçaklara takılan bu bombalar, GPS ortamının bulunmadığı yerlerde de çalışabiliyor. Kanatlı Spice250, yatay olarak 100 km mesafeye gidebiliyor.

KAN VERDİ, SİLAH ALDI

İsrail’i ziyaret eden Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz, siyonist askerler için kan bağışında bulundu. Gerhartz, geçen ay verdiği bir röportajda 2018’de göreve geldiğinde teamül dışına çıkarak ilk ziyaretini İsrail’e yaptığını söylemişti. Bu sefer İsrail’e dayanışma örneği sergilemek için giden Alman general, kan bağışında bulunmaktan çekinmedi. Almanya, Patriot hava savunma sistemine ek olarak İsrail’den Arrow-3 füze sistemi almayı planlıyor. İki ülke arasında anlaşmanın bu ay imzalanacağı belirtiliyor. Generalin kan desteğinin arkasında da bu kanlı iş birliğinin yattığı değerlendirmesi yapılıyor.

Kan kardeşliği! İsrail ve Batı, Gazze'de katliam ortağı

ATEŞKES DİYEMEDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg “İsrail’in kendini savunma hakkı var” diyerek siyonist yönetime arka çıktı. Ama öte yandan “Sivillerin korunması da şart” ifadesini kullandı. Stoltenberg, ateşkes çağrısında bulunamadı.

AHLAKSIZ TEKLİF

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara’yı ziyaret etmiş mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşmüştü. ABD, Hamas’ın elindeki İsrailli rehineler için baskı istemişti. Batılı bazı hesaplar, Blinken’in Gazze’yi boşaltmayı; Filistinlileri Türkiye, Mısır ve Körfez ülkelerine dağıtmayı teklif ettiğini yazdı. Türkiye’ye 750 bin Filistinlinin gönderilmesi karşılığı 30 milyar dolar önerildiği; 950 bin Filistinliye kapı açması karşılığında da Mısır’ın IMF’ye borcunun silinmesinin teklif edildiği iddia edildi. 650 bin kişinin Körfez ülkelerine ve Suudi Arabistan’a, 50 bin kişinin de ABD ve Avrupa’ya yollanması planlandığı belirtildi. İddiaların algı operasyonu olduğu değerlendirildi.

TERMOBARİK BOMBA KULLANMAYA HAZIRLANIYOR

İsrail, “termobarik” bomba taşıyan bir helikopter paylaştı. Her ne kadar nükleer kategorisine girmese de termobarik bomba ısıya dayalı basınçla işleyen bir bomba türü. Petrol ve hava bileşenlerinden oluşan patlama düzeneği, küçük bir atom bombasına denk tahrip gücüne sahip. İsrail tepkilerden çekindiği için  görüntüyü jet hızıyla silmesine rağmen, bu yeni bir katliamın habercisi olarak algılandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda 8 Kasım 2023 07:12

iki milyar islam dünyası sadece televizyondan izliyor. batı yeni silahlarını müslümanlar üzerinde deniyor ,ar-ge çalışması yapıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...