Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileri arasında üçüncü görüşme

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileri arasında üçüncü görüşme

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki üçüncü görüşme Azerbaycan'ın Yevlah kentinde başladı.

Azerbaycan’ın Karabağ gölgesindeki askeri operasyon sonrasında Ermeni ayrılıkçılar silah bıraktıklarını duyurdu. Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Devlet Başkanı Samvel şahramanyan da 32 yıl önce yasadışı olarak bağımsızlık ilan edilen Devlet’in lağvedildiğini açıkladı.

Azerbaycan, Karabağ’daki Ermenilerle görüşmelere de devam ediyor. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer, bir kez daha bir araya geldi. Azerbaycan'ın Yevlah kentinde başlayan 3. görüşmede Azerbaycan tarafından görüşmeye Ermeni nüfusla temaslardan sorumlu Ramin Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ Özel Temsilci Yardımcısı Beşir Hacıyev ve özel temsilcilikten İlkin Sultanov katıldı. Ermeni nüfusu ise görüşmede Sergey Martirosyan ve David Melkumyan temsil ediyor. Toplantıda, ayrıca Rus barış gücünden de bir temsilci yer alıyor. Görüşmede "yeniden entegrasyon" konuları ele alınıyor.

İLK TOPLANTI 21 EYLÜL'DE YAPILDI

Azerbaycan ordusu tarafından 19 Eylül’de Karabağ'da başlatılan ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardından Ermeni silahlı grupları teslim olmuş ve Ermeni nüfus ile Azerbaycanlı temsilciler arasında diyalog süreci başlamışti. Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki ilk görüşme 21 Eylül’de Azerbaycan'ın Yevlah kentinde yapılmıştı.

Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileri arasında üçüncü görüşme

İKİNCİ TOPLANTI 25 EYLÜL’DE YAPILDI

Taraflar arasındaki ikinci görüşme 25 Eylül’de Hocalı şehrinde gerçekleştirilmişti. Görüşmenin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplantının yapıcı ve olumlu bir ortamda geçtiği belirtilmişti. Açıklamada, 21 Eylül'de Yevlah şehrinde ele alınan konuların çözümü yönünde atılan adımların ele alındığı vurgulanarak, kısa sürede sağlanan insani yardım, yakıt ikmali ve elektrik arzının sağlanması gibi Azerbaycan tarafından yapılan çalışmalardan duyulan memnuniyetin dile getirildiği bildirilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...