Avrupa ırkçılığa hayır dedi

Avrupa ırkçılığa hayır dedi

DÜNYA Haberleri

Berlin ve Viyana'da düzenlenen gösterilerde "sosyal dışlanma ve ırkçılık" protesto edildi

Almanya'nın başşehri Berlin ile Avusturya'nın başşehiri Viyana'da düzenlenen gösterilerde Batı'da artan ırkçılık protesto edildi. Berlin'in Leopold Meydanı'nda toplanan grup, "Irkçılığa ve sosyal dışlanmaya karşı kendiliğinden organize ol", "Naziler için gelecek yok" ve "Naziler, PEGIDA, sığınmacı kanunları... Bunların hepsi fesatlık" yazılı dövizleri taşıyarak, faşizm ve kapitalizm karşıtı sloganlar attı. Bu arada, Avusturya Sosyal Demokrat Gençlik Derneği tarafından organize edilen "Irkçılığa yer yok" yürüyüşü, Viyana'nın Opera Meydanı'ndan başladı. Göstericiler, "Naziler dışarı" ve "Pegida'ya hayır" yazılı pankartlar açtı. Yürüyüşe geçen eylemciler, üzerinde "ırkçılığa yer yok" yazan mumlar da yaktı.

PEGİDA'YA PROTESTO

Berlin'de yoğun yağmur altında gerçekleşen yürüyüşe katılan Türk grup ise "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı attı. (üstte) Viyana'da düzenlenen mitingte ise "Pegida'ya hayır" yazılı pankartlar taşındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...