Almanya kış için şimdiden endişeli: Kış için dua ediyorum

Düzenleyen: / Kaynak: Bild
Almanya kış için şimdiden endişeli: Kış için dua ediyorum

DÜNYA Haberleri  / Bild

Almanya’da enerji krizi nedeniyle peş peşe tasarruf tedbirleri alınmasına rağmen Almanya Ekonomi Bakanı Habeck, kışın zorlu şartlarla karşılaşmak istemediklerini ifade etti. Alman Bakan, "Havadan yana şanslı olmamız için dua ediyorum" ifadesini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş nedeniyle başlattığı işgal girişimine karşı vanayı kapatarak karşılık verdi. Berlin yönetimi, kış mevsimi için şimdiden tedbirler almaya başladı.

Doğalgaz depolarının tam doluluğa yaklaştığı Almanya'da, soğuk günlerin aksaklık olmadan atlatılması planlanıyor. Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, doğalgaz depolama tanklarıyla ilgili çabaların "iyi gittiğini" söyledi ve  "Sadece bu kış için yeterli."  olduğu uyarısını yaptı.

Habeck, "Gaz tasarrufu ile her şey yolunda giderse ve hava konusunda şanslı olursak, kışı iyi geçirme şansımız olur." dedi.

ALMAN BAKAN HABECK: DUA EDİYORUM

Alman Bakan, hava koşulları ile ilgili dua ettiğini söyledi. Habeck, "Havadan yana şanslı olmamız için dua ediyorum." diye ekledi. Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki yetkililer, gaz depolarının büyük ihtimalle kıştan sonra boş olacağını düşünüyor.

Haberde, "Gaz depolama tankları zaten dolu olmasına rağmen, korkunç bir kış tehdidiyle karşı karşıyayız. Anlaşılan önümüzdeki aylarda kış aylarının tüketimini telafi etmek için depolama tanklarını yeterince doldurmayacağız." ifadeleri yer aldı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Bild
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...