Adeviyye için iftar

Adeviyye için iftar

DÜNYA Haberleri

Mısır halkı, dünyanın en büyük iftar sofrasında buluşuyor, hep birlikte dualar ediyor.

Kahire'de Adeviyye Meydanı milyonlarca Mısırlıyı iftar vakti ağırladı. Böylece dünyanın en büyük iftar sofrası kuruldu. İftar vaktiyle birlikte yorgun yüzlerin yanlarında getirdikleri yiyecekler, çadırlarda toplandı. Namaz seccadeleriyle üzerleri örtüldü. Herkes hazırlığı yapıp yerini aldı, dünyanın en büyük iftar sofrasında milyonların bir araya gelmesiyle müthiş bir tablo ortaya çıktı. Akşam ezanı yaklaştıkça büyük bir hareketlilik başladı, paketlerin içinde özel olarak hazırlanmış salata, köfte, tavuk ve pilavın yanı sıra beyaz torbaların içine doldurulmuş meyan kökü suyu dağıtıldı. Bunlar özellikle yiyecek sıkıntısı yüzünden orucunu suyla hurmayla açan ailelere dağıtıldı. Meydanlarda, demokrasiyi tekrar geri getirmek için birliktelik ve birlikte bu işi sonuna kadar götürme havası var.Ezanın ardından hurma ile birlikte ilk suyu yudumlayarak iftarı açmanın hazzını ve mutluluğunu yaşadılar. Burada Türkiye'ye karşı gösterilen cömertliğin haddi hesabı yok. Bizi kolumuzdan tutup arkadaşlarıyla birlikte iftar açmamızda ısrarcı olan makine mühendisi olduğunu öğrendiğimiz genç Enes'in ısrarını kırmadık. Böyle bir ortamda, oruç tutmanın ve iftar yapmanın zevkini biz de yaşadık. Milyonlarca arkadaşı ile demokrasi davaları için oruçlarını açmanın ayrı bir sevinç olduğunu ifade eden Mansur, "Herkes çoluğu çocuğu ile evinde iftar yaparken biz de dava arkadaşlarımızla birlikteyiz" diyor. Burada ülkemizin ve şehrimizin her bir köşesinden insanlar var. Meydanın bir kısmı ise sadece kadınlara ayrıldı. Kadınlar iftardan önce sabır duaları okuyorlar.
Toplu iftarın ardından direnişçiler protestolarını sürdürdü. Ayrıca her gün on binlerce gösterici ise, günün 24 saatini meydanda geçiriyor. Mursi serbest bırakılıp görevine iade edilene kadar meydanlardan ayrılmayacağını açıklayan halk, iftar ve sahurunu meydanlarda yapıyor, teravih ve vakit namazlarını meydanda topluca kılıyor.
Mısır'da geçiş hükümetinden tartışmalı bir karar geldi. 2011 isyanı sonrası ortadan kaldırılan polis birimleri yeniden devreye sokuluyor. Kararı Mısır İçişleri Bakanlığı açıkladı. Buna göre, 2011 devrimindeki şiddetin başlıca sorumlusu olarak gösterilen ve devrimden sonra kaldırılan birimler yeniden oluşturulacak.
2 yıl önce 'devlet güvenlik soruşturma dairesi' olarak bilinen bu birimlerin yerine 'nss' (en-es-es) diye bilinen yeni güvenlik birimleri oluşturulmuştu. Şimdi görevden alınan polisler görevlerine geri dönecek.
Kararın açıklanmasının ardından ülkede tartışmalar başladı. Polis birimlerinin geri dönüşünü, Mübarek döneminin uzantısı ve Mısır devrimine ihanet olarak niteleyenler var. Aynı gün Mübarek dönemine özgü uygulamlardan birinin daha, İçişleri Bakanlığına olağanüstü hâl ilanı yetkisinin verilmesi, bu tepkiyi artırdı.


nbsp;Adeviyye için iftar

FADDAL AHİ nbsp;(Buyur kardeş)

Mursi yanlıları, Dış Haberler Müdürümüz Hayrettin Turan ve muhabir arkadaşımızı kollarından çeke çeke sofraya getirerek birlikte iftar yaptı.



nbsp;Adeviyye için iftar

MURSİ GÖREVE GELENE KADAR GÖSTERİLER SÜRECEK
Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi serbest bırakılıp görevine iade edilene kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını söyleyen halk, iftar ve sahurunu buralarda yapıyor, teravih ve vakit namazlarını topluca kılıyor. Adeviyye Meydanı'nda ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da resminin bulunduğu afişin altında Mısırlılar zafer işareti yapıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...