ABD'nin Küba'da ayaklanma çıkarma planı

ABD'nin Küba'da ayaklanma çıkarma planı

DÜNYA Haberleri

Küba'nın en ünlü mesajlaşma ağının ABD yardım kuruluşu USAID tarafından yönetilmesinin ardından, bazı sanatçıların finanse edildiği ortaya çıktı

Küba'nın Twitter'ı olarak bilinen mesajlaşma ağının ABD yardım kuruluşu USAID tarafından yönetildiğinin ortaya çıkmasının ardından, şimdi de demokrasiyi destekleme çerçevesinde hükümet karşıtı hip hopçuları finanse ettiği tespit edildi.
ABD'nin dünyanın bir çok ülkesinde demokrasi ve insan hakları adına yardım çalışmaları yürüten kuruluşu USAID'in Küba'da hükümeti devirme planı içinde olduğu iddiası bir kez daha gündemde.
Amerikan kuruluşunun Küba'da hükümet karşıtı hip-hop akımını "demokrasiyi destekleme çabası" çerçevesinde finansa ettiği ileri sürüldü.
Habere göre, projeyle Amerikalı girişimciler Kübalı müzisyen ve rapçileri teşvik etti, müzisyenler de hayranlarını hükümeti protesto etmeye yönlendirdi.
Muhalif bir gençlik oluşturmayı hedefleyen proje dört yıl sürdü ve 2012 yılında sonlandırıldı. ABD'den destek alan çoğu şarkıcının Küba hükümetinin baskıları nedeniyle ülkeyi terk etmek ya da şarkı söylemeyi bırakmak zorunda kaldığı proje kapsamındaki birkaç kişinin ise gözaltına alındığını iddia edildi. Proje Amerikada da sert eleştirilere maruz kaldı. Senatör Patrick Leahy bu programın "pervasızca ve aptalca" olduğunu söyledi. nbsp;
KAYNAK: CNN TURK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...