ABD’li siyasetçiye 'Eminem' yasağı: Şarkılarını söyleyemeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD’li siyasetçiye 'Eminem' yasağı: Şarkılarını söyleyemeyecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rapçi Eminem’in plak şirketi Cumhuriyetçi başkan aday adayı Vivek Ramaswamy'in şarkılarıyla rap yapmamasını isteyen bir mektup gönderdi. Mektupta şarkının kullanımını "lisansının maddi ihlali" olarak değerlendirdi.

Dünyaca ünlü rapçi Eminem, Cumhuriyetçi aday adayı Ramaswamy'den şarkılarıyla rap yapmamasını istedi. BBC'nin haberine göre, mektup 23 Ağustos'ta Eminem'in şirketi tarafından Ramaswamy'in avukatlarına gönderildi.

Şirketin mektubunda, Eminem'den, Cumhuriyetçi aday adayının kendisinin "müzikal bestelerini" kullanmasına itiraz ettiğini belirttiği bir "mesaj" aldığı vurgulandı.

Mektupta, Eminem eserlerinin Ramaswamy'in seçim kampanyasında bundan sonra kullanımı durumunda "lisansının maddi ihlali" olarak değerlendirileceği de bildirildi.

EMİNEM ŞARKILARINI SÖYLEYEMEYECEK

Ramaswamy'nin sözcüsü, Eminem'in isteğinin yerine getirileceğini açıkladı.

Foo Fighters, 2008'de Cumhuriyetçi John McCain'in başkanlık yarışı sırasında "My Hero" şarkısını kullanmasından rahatsız olmuş, Jackson Browne da başkanlık seçimleri kampanyası sırasında "Running on Empty" şarkısının kullanımının bırakılması için dava açmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...