ABD'den YPG/PKK'lı teröristlere Türkiye sınırında silahlı eğitim!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den YPG/PKK'lı teröristlere Türkiye sınırında silahlı eğitim!

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye’de teröristlere destek vermeye devam eden ABD, bölgedeki gerilimi tırmandıracek bir skandala daha imza attı. Türkiye-Irak sınırı yakınında YPG/PKK’lı teröristlere eğitim veren ABD ordusu, teröristlerle ortak tabikat geçrekleştirdi.

Daha önce Münbiç'te teröristlere tow tanksavar verdiği ortaya çıkan ABD ordusu, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde teröristlere desteğini sürdürüyor.

TERÖRİSTLERE SİLAHLI EĞİTİM

ABD Özel Kuvvetleri, heseki ilçesindeki Malikiyye'nin Türkiye ve Irak sınırına yakın bölgesinde 240 YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.

Çok sayıda ABD yapımı "Bradley" tipi zırhlı muharebe aracının kullanıldığı eğitimde YPG/PKK'lı teröristler, hafif ve orta menzilli silahların kullanımı hakkında eğitildi.

YPG/PKK İLE ORTAK TATBİKAT

Öte yandan ABD'ye ait helikopterler dün eğitim alanında keşif uçuşları gerçekleştirdi.

Terör örgütü DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon içerisinde yer alan ABD, Fırat'ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG/PKK'lı teröristlere daha önce de çeşitli silahlı eğitimler ve tatbikatlarla destek olmuştu.

ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...