"ABD Türkiye'den korkuyor çünkü..."

"ABD Türkiye'den korkuyor çünkü..."

DÜNYA Haberleri

AP Türkiye'nin PKK ile olan geriliminin, Kobani'ye müdahalesi konusunda kararsız kalmasına neden olduğunu iddia etti.

Türkiye, IŞİD'e karşı mücadelenin içine girmeye yaklaştıkça, ABD, Türklerin Kürt savaşçılara karşı askeri güç kullanma ihtimalinde dolayı endişe duyuyor. Kürt savaşçılar, IŞİD'in Kobani'yi ele geçirmek için önünde kalan son savunma hattını oluşturuyor.
AP'nin haberine göre, ABD'li yetkililer, Ankara'yı savaşa sokmanın; Kürt militanlara karşı on yıllardır süren savaş içerisinde yeni bir cephe oluşturacağını düşünüyor.
Aynı zamanda, Amerikalı yetkililer, Türkiye'nin mücadeleden uzak durarak IŞİD ve Kürt militanları Kobani için savaşmaya bırakmasından da korkuyor. Bunun Suriye'de savaşan Kürtlere çok fazla zarar vereceği düşünülüyor.
Yetkililere göre her iki senaryo da kabul edilebilir değil.
IŞİD'e gösterilen uluslararası reaksiyonlarda Türkiye'nin vereceği tepki, Perşembe ve Cuma günü ABD'li yetkililerin Ankara'da yapacağı görüşmelerden sonra belli olacak.
Bu gelişmeleri bildiren ABD'li yetkililer, diplomatik durumdan dolayı isimlerini vermeden konuştular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...