ABD medyasının iddiası: Gazze'de ateşkes yakın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD medyasının iddiası: Gazze'de ateşkes yakın

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD medyası, her 24 saatte 50 rehinenin bırakılacağını ve beş günlük ateşkesin uygulanacağını açıkladı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post’un haberine göre Gazze’de yakın bir zamanda ateşkes olabilir. Gazze’de rehin tutulan düzinelerce kadın ve çocuğun serbest bırakılması karşılığında, İsrail ile Hamas arasında ateşkes yapılacak. Anlaşma şartlarına göre, çatışan taraflar en az beş gün boyunca savaşa ara verecek ve her 24 saatte 50 veya daha fazla rehine, gruplar hâlinde serbest bırakılacak. Söz konusu haberin hemen ardından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Watson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Washington Post’u alıntılayıp “Henüz bir anlaşmaya varamadık, ancak bir anlaşmaya varmak için çok çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan geldi. Medya mensuplarının sorularını cevaplandıran Netanyahu “Masada bir anlaşma yok” diyerek ayrıntıya girmekten kaçındı. Başbakan Netanyahu “Bütün rehineleri geri almak istiyoruz. Mümkün olan en fazlasını geri getirmek için, aşamalı olacak şekilde, elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda hemfikiriz. Açıkçası bütün aileleri bir araya getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...