ABD Başkanı Biden'dan şaşırtan Ukrayna çıkışı: Toprak vermeli

Düzenleyen: / Kaynak: nypost
ABD Başkanı Biden'dan şaşırtan Ukrayna çıkışı: Toprak vermeli

DÜNYA Haberleri  / nypost

ABD Başkanı Joe Biden basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Biden, 'Ukrayna, barış için Rusya'ya toprak vermeli mi?” sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi ve "Barış için Ukrayna'nın toprak konusunda taviz verip masaya oturması gerekebilir" şeklinde konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 4. ayına doğru yaklaşıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy verdiği röportajlarda her seferinde Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumanın önemini vurguluyor.

Zelenskiy bu hafta Newsmax'a verdiği bir röportajda Zelensky ‘Topraklarımız bizim topraklarımızdır: Bu bizim bağımsızlığımız, bizim egemenliğimizdir; mesele bu." Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne tekrar vurgu yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden basın toplantısında soruları cevapladı ve bir gazetecinin Ukrayna ile ilgili sorduğu soruya verdiği cevapla şaşırttı.

Biden, savaşın ilk günlerinden beri Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü koruması için mücadele etmesi gerektiğini birçok kez vurgularken bir gazetecinin ‘Ukrayna, barış için Rusya’ya toprak vermeli mi? diye sordu.

Biden ise gazetecinin sorusuna Ukrayna’nın toprak vermesi gerektiğini söyleyerek, "Ancak bir taviz verilmesi gerekiyor. Barış için Ukrayna’nın toprak konusunda taviz verip masaya oturması gerekebilir" ifadelerini kullandı.

Oysa Biden bugüne kadar röportajlarında Ukrayna’nın son Ukraynalı kalana kadar savaşması yönünde beyanlarda bulunmuştu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: nypost
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...