49 senelik yalan! Sacheen Littlefeather Kızılderili değilmiş

Düzenleyen:
- Güncelleme:
49 senelik yalan! Sacheen Littlefeather Kızılderili değilmiş
DÜNYA Haberleri

Marlon Brando’nun Oscar’ını reddetmek için sahneye çıkan Littlefeather’in kardeşleri, “Ablamız Amerikan yerlisi değil, biz Hispaniğiz” dedi.

1973 yılında düzenlenen Oscar Ödül Töreninde 26 yaşındaki Sacheen Littlefeather, Baba filmindeki rolüyle Marlon Brando’ya verilen en iyi erkek oyuncu ödülünü reddetmek üzere sahneye çıkmıştı. Amerikan yerlisi kıyafetleriyle sahneye çıkan Littlefeather, 60 saniyelik konuşmasında, Marlon Brando’nun film sektöründe Amerikan yerlilerine yönelik ayrımcılık sebebiyle Oscar ödülünü reddettiğini açıklamış, yuhalamalar ve ırkçı söylemlerle karşı karşıya kalmıştı. Littlefeather, iki hafta önce öldü.

ÖLÜMÜNDEN SONRA İTİRAF GELDİ

Kardeşleri ablalarının ölümünden sonra San Francisco Chronicle gazetesine konuştu ve onun aslında Amerikan yerlisi olmadığını, Hispanik olduğunu söyledi: “Ablamız Amerikan yerlisi değil, herkesi kandırdı. Amerikan yerlilerine yönelik iğrenç bir saldırıydı bu.”

Littlefeather aynı zamanda babasının alkolik olduğu için erken yaşta öldüğünü söylemişti. Kardeşleri bunun da doğru olmadığını, çok zengin bir çocukluk geçirdiklerini ifade ettiler.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...