ABD Sandy'nin izlerini silmeye çalışıyor

 ABD Sandy'nin izlerini silmeye çalışıyor

DÜNYA Haberleri

ABD'nin başkenti Washington'ı da vuran Sandy kasırgasının etkisini yitirmesinin ardından başkentliler, meydana gelen tahribatın izlerini silmeye çalışıyor.

Pazartesi gecesi kasırganın en şiddetli olduğu saatlerde evinin üzerine ağaç yıkılan Dan Hecker, "Tamirat yapılıncaya kadar kendimize bir yerlerde geçici bir ev bulmak zorunda kalacağız" dedi.

##tgvideo##

Kasırganın kökünden sökerek savurduğu ağacın yaklaşık 100 yıllık olduğunu söyleyen Hecker, çatı katının kullanılamaz hale geldiğini ancak herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Bir diğer başkentli Kathy Winer ise, ülke genelinde 20 milyar dolarlık zarara yol açan kasırganın Washington'da görece daha az tahribata yol açmasını, şehrin Sandy'ye karşı oldukça hazırlıklı olmasına bağladı.
Winer, "Düşündüğüm kadar korkutucu olmadı ancak ertesi gün dışarı çıkıp evlerdeki zararı gördüğümde pek de öyle olmadığını anladım" dedi.
Washington'da resmi kurumlar ve okullar Pazartesi ve Salı günleri kapalıydı. Toplu taşıma araçları ise Salı günü öğleden sonraya kadar çalışmadı.

SANDY KASIRGASI AĞAÇLARI BÖYLE DEVİRDİ

ABD'nin doğu kıyılarını vuran Sandy kasırgası, New York'ta saatte 145 kilometreye ulaşan hızıyla ağaçları kökünden söküp savurdu.
Evinin içinden çekim yapan bir New York'lul ametör kamera görüntülerinde, kasırganın şiddetiyle kibrit çöpü gibi peşpeşe yıkılan ağaçlar görülüyor.
Bu arada kasırga sebebiyle en az 45 kişinin hayatını kaybettiği New York'ta, birçok ölümün ağaçların evlerin üzerine devrilmesinden kaynaklandığı ifade edildi.

SEFERLER NORMALE DÖNÜYOR

Amerika'yı kasıp kavuran Sandy Kasırgası sebebiyle iptal edilen THY'nin New York seferleri normale dönmeye başladı. THY'nin otellerde beklettiği 270 yolcu düzenlenen ek seferle Amerika'ya gönderildi.
İstanbul'daki otellerde kalan yolcular, New York JFK Havalimanı'nın tekrar uçuşa açıldığını haberinin ardından Atatürk Havalimanı'na akın etti. Bunun üzerine THY gelen yolcuları mağdur etmemek için New York'a ek sefer düzenledi. Boeing 777 tipi uçağı Amerika yolcularına tahsis eden THY New York uçuşu için özel bir kontuar açtı. Çoğunluğu hacdan dönen transit yolculardan oluşan kasırga mağdurları THY'nin bu duyarlı hizmetiyle rahat bir nefes aldı. Ek seferle giden yolcuların çoğunluğunun Amerika'da yaşayan Müslümanlar olması dikkat çekti.
Nacmin Nur, "Bu sabah Hac'dan döndük. Bu insanlar da burada kalmışlar. Bazılarımız New York, bazılarımız Washington ABD'nin doğu sahillerinin değişik bölgelerinden ben yedek yolcuyum yer açılırsa uçacağım" dedi.
Aris Musabgi ise, "Cidde'den Hac'dan geldik. Salı günü ABD'ye dönecektik Ramada otel'de kaldık. 1 gece. İstanbul çok güzel çocuklarla yine gelmek isteriz. Şikago'da yaşıyoruz" diye konuştu.
THY'den yapılan açıklamada ek seferlerin ardından tarifeli uçuşlara da en kısa sürede başlanacağı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...