Ayık: Hamza bu işi başarır

Ayık: Hamza bu işi başarır

DİĞER SPORLAR Haberleri

Türk güreşini, bu sporun çilesini çeken ve en büyük başarılara imza atan insanlar kurtarır. Hamza, bu koltuk için en iyi seçimdi. İyi bir motivasyon sağladı ve ilk meyvelerini de almaya başladı. Tüm birikimlerimle güreşin hizmetindeyim.

FILA Asbaşkanı ve Türk güreşinin efsanelerinden Ahmet Ayık, güreşimizin eskisi gibi şahlanacağına inanıyor. O bir olimpiyat, o bir dünya, o bir Avrupa şampiyonu. Ve Ayık, Yaşar Doğu, Gazanfer Bilge, Bayram Şit, Celal Atik, Mahmut Atalay gibi efsane şampiyonlardan biri... FILA Asbaşkanı olarak görevini sürdürüyor. Güreş Federasyonu Başkanı olarak da güzel işler yaptı. Efsane şampiyon, hemşehrisi Hamza Yerlikaya'nın o makamı doldurduğunu söylüyor. Tüm birikimleri ile Türk güreşinin hizmetinde olduğunu vurgulayan Ayık, bu yeni dönemde güreşin yeniden atağa kalkacağına yürekten inanıyor. Eski başkan Ayık, görüşlerini ve dileklerini Türkiye'ye anlattı.

"2 YILDA BİR BAŞKAN"
"Ülkemizde başkanı en sık değişen federasyon güreştir. Bir düşünün, 90 yıllık tarihimizde 44 başkan eskitmişiz. Her iki yıla bir başkan düşüyor. Bu kadar sık değişimin yaşandığı bir yerde kalıcı başarılar elde etmek de çok zordur. Eskiden atama ile hatır ile başkanlar göreve geliyordu, şimdi seçimle geliyor. Ve tüm güreş camiası Hamza isminin etrafında kenetlendi. Büyük bir birliktelik sağlandı. Bu birliğin, Türk güreşini eskisi gibi büyük başarılara taşıyacağına inanıyorum..."

"GÜREŞİ HAMZA UÇURUR"
"Hamza Yerlikaya, güreşin bütün sıkıntılarını çekmiş, heyecan ve başarıyı en üst düzeyde yaşamış dünya çapında bir sporcudur. Ve başkanlık da ona çok yakıştı. Bu dönemde sağlıklı bir kurumsallaşmaya gidilirse, yetenekli gençler büyük bir titizlikle taranır ve güreşimizin hizmetine sunulursa, başarı da kaçınılmaz olacaktır. Antalya'daki istişare toplantısı bu açıdan iyi bir başlangıç olmuştur. Bence Hamza, kendine yakışan iyi bir başlangıç yaptı. İsmiyle de camiada motivasyon sağladı. İlk ciddi sınavlarını da İstanbul'da Vehbi Emre, Ankara'da Yaşar Doğu turunvalarında ve son olarak da Avrupa Güreş Şampiyonası'nda başarı ile verdi..."

AYIK, OLİMPİYATLARDA KALICI OLMANIN FORMÜLÜNÜ HATIRLATTI:
RİO'YA KADAR nbsp;GÜREŞİ SEYREDİLİR nbsp;HALE GETİRMELİYİZ
"Güreşin, 2020'den itibaren olimpiyatlardan çıkarılması kararına çok üzülüyorum. Belki güreşteki eski estetiğin kaybolması, seyircisinin azalması ve sponsor sıkıntısı buna yol açmış olabilir. Biz ve bizim gibi birçok ülke en çok başarıyı güreşte aldı. Biz, olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında daha çok güreşle sevindik, mutlu olduk. Öyleyse, güreşin olimpiyatlarda kalıcı olmasını bir milli dava gibi görmeli ve ona göre stratejiler geliştirmeliyiz. Bunu, bizim gibi güreşte nbsp;
ileri ülkelerle birlikte yaparsak çok daha etkili oluruz. nbsp;Bu süreçte öncelikle, güreşi 2016 Rio nbsp;Olimpiyatları'na kadar eskisi gibi seyredilir nbsp;hale getirmemiz gerekiyor..."

FILA'DAKİ YERİM ONUN
"FILA Asbaşkanlığı görevini yürütüyorum. Benim gibi 5 eski şampiyon, FILA'ya, güreşi eskisi gibi daha seyredilir ve çekici kılacak bir teklif sunduk. Yeni kuralların güreşin cazibesini azalttığı herkesin malumu. Teklifimiz büyük ilgi ile karşılandı. Sanırım 2016 Rio Olimpiyatları'nda uygulanmaya geçer. Ben de kendi adıma FILA'daki görevimi yeni başkanımız Hamza Yerlikaya'ya devretmek istiyorum. Hamza'nın FILA tarihinde ayrı bir yeri var. Bu dönemde ata sporumuzu inşallah hep birlikte zirveye taşıyacağız..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...