Ziyan etmeyin! Patlıcanın kararmasını önlemenin en kolay yolu

Editör:
- Güncelleme:
Ziyan etmeyin! Patlıcanın kararmasını önlemenin en kolay yolu
Yemek Haberleri

Patlıcanın rengini ve lezzetini koruması için birkaç püf noktasına dikkat etmek şart. Patlıcanın kararmasını engelleyen tüyoları sizler için sıraladık.

Patlıcanı kestiğinizde ya da kabuklarını soyduğunuzda, bu kısımlarda hızlı bir şekilde kararmalar meydana gelebilir. Bu noktada küçük müdahaleler şart. Aksi takdirde soyulup bekletilen patlıcanlar hem ziyan olur hem de tadı bozulabilir. Peki, ama patlıcanın kararması nasıl önlenir? Patlıcanın siyah olmaması için ne yapılmalı?

Lezzet.com.tr adlı internet sitesinde, patlıcanın kararmaması için dikkat edilmesi gerekenler paylaşıldı.

İşte patlıcanı kararmadan közlemek veya kızartmak için 5 püf noktası

Ziyan etmeyin! Patlıcanın kararmasını önlemenin en kolay yolu

PÜF NOKTASI 1: TUZLA OVUN

-Patlıcanın rengini koruyabilmek için, limon, tuz ve sudan destek alabilirsiniz. Patlıcanları kestikten sonra hiç vakit kaybetmeyin ve soğuk suyun içine atın. Üzerine tuz serpiştirin. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra, patlıcanların yüzeyini limonla ovun. Dilerseniz, suyun içine limon dilimleri de ilave edebilirsiniz.

PÜF NOKTASI 2: HEMEN PİŞİRİN

-Pişirme işlemine geçmeden önce patlıcanları birkaç kez yıkayın ve yüzeylerini kurulayın. Hiç bekletmeden pişirme aşamasına geçin.

PÜF NOKTASI 3: HAVA İLE TEMASINI ENGELLEYİN

-Eğer patlıcanları bir süre bekletecekseniz, soyduğunuz kısımları limonla ovalayın. Ardından bir kaba alın ve kabı kapalı tutun. Patlıcanların hava ile temasını keserek kararmalarının önüne geçebilirsiniz.

Ziyan etmeyin! Patlıcanın kararmasını önlemenin en kolay yolu

PÜF NOKTASI 4: SÜT EKLEYİN

-Közlenmiş patlıcanı salata veya meze olarak tüketecekseniz limon, yemeğini yapacaksanız süt ekleyebilirsiniz.

PÜF NOKTASI 5: LİMONLU SUDA BEKLETİN

-Közlenmiş patlıcanları soyduktan sonra zeytinyağlı, limonlu suda bekletmek de kararmalarını önleyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...