Yıllardır bilmeden hep yanlış tüketmişiz! Kesinlikle yoğurtla yemeyin…

Düzenleyen: / Kaynak: Kaynak: Ketofaji instagram sayfası, acibadem.com.tr
- Güncelleme:
Yıllardır bilmeden hep yanlış tüketmişiz! Kesinlikle yoğurtla yemeyin…

Yemek Haberleri  / Kaynak: Ketofaji instagram sayfası, acibadem.com.tr

Yoğurtla birlikte tüketmeyi sevdiğimiz en sağlıklı yemeklerden birisi olan semiz otunu yoğurtla tüketmek yapılan en büyük yanlışlardan birisi.

Demir, folik asit, omega 3 açısından oldukça zengin olan faydaları saymakla bitmeyen semiz otunu yıllarca yanlış tüketiyormuşuz. Semiz otunun vazgeçilmezlerden birisi yoğurttur fakat yoğurt içerisinde bulunan kalsiyum semiz otundaki demir emilimini kırmakta ve vücuttan hızlıca uzaklaşmasına neden olmaktadır. Semiz otunu limonla tüketebilirsiniz c vitamini demiri vücutta bağlayabiliyor.

Yıllardır bilmeden hep yanlış tüketmişiz! Kesinlikle yoğurtla yemeyin…

SEMİZ OTU YARARLARI

  • Semiz otu A, B1, B2,B6, C, E, niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi vitaminlerden ve özellikle K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn minerallerinden zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye fayda sağlamaktadır.
  • Doymamış yağ asitlerinden; özellikle omega 3 yağ asitleri, a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bakımından zengin olan semizotu, bu özelliklerinden dolayı kalp damar sağlığını koruyucu etki göstermektedir.
  • Semizotu kolesterol düşürücü bir etkiye sahiptir. Kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynar.
  • Semizotu bakteri ve mantar üremesine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
  • Antioksidan ve antiinflamatuar etkisinden ötürü semizotu bağışıklık sistemini güçlendirmektedir ve kanser gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
  • İdrar söktürücü ve toksin temizleyici gibi özelliklere sahiptir. Böbrekteki kumu ve taşı döktüğü, dizanteri ve hemoroid problemlerinde olumlu etki gösterdiği çalışmalar ile kanıtlanmıştır
  • Kabızlığı önlemektedir.
  • Gün içinde oluşan yorgunluk halsizlik, depresyon gibi durumlara karşı iyi gelmektedir.

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Kaynak: Ketofaji instagram sayfası, acibadem.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...