Yağ çekmeyen patatesin sırrı… Böyle kızartınca çıtır çıtır oluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yağ çekmeyen patatesin sırrı… Böyle kızartınca çıtır çıtır oluyor

Yemek Haberleri

Bazı patatesler yemeklik, bazıları ise kızartmalık olarak satılır. Nişasta oranı düşük patatesler kızartma yaparken kolayca dağılabilir. Bu patatesleri haşlayıp salatalarda ve dilediğiniz yemekte kullanabilirsiniz.

Yüksek miktarda nişasta içeren patatesler ise kuru olması sebebiyle kızartma ve fırın yemekleri için uygundur. Büyük patatesleri kızartma için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

YAĞ ÇEKMEYEN PATATES TARİFİ        

-Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun.

- Güzelce yıkayıp ince uzun bir şekilde dilimleyin.

- Dilimlenen patatesleri soğuk su dolu bir kaba alın.

- Üzerlerine birkaç tane buz koyup buzdolabında bir saat bekletin.

- Bir saat kadar dolapta bekleyen patatesleri süzerek kaba alın, üzerine bir şişe sade maden suyu ekleyin.

- Kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra tekrar dolaba kaldırıp yarım saat bekletin.

- Ardından maden suyunu süzdüğünüz patatesleri temiz bir bezin üzerine alıp kurulayın. Patateslerin yağ çekmeden güzel bir şekilde kızarması için bu aşama önemli. Üzerlerinde su damlası kalmamalı.

Yağ çekmeyen patatesin sırrı… Böyle kızartınca çıtır çıtır oluyor

- Kuruladığınız patatesleri kızgın yağa atın. Yağ çekmemesi için patatesleri kısık ateşte kızartmamak gerekiyor.

- Patatesleriniz çok fazlaysa hepsini aynı tavaya atmayın, bölerek kızartmanız birbirine yapışmaması için önemli püf noktası.

- Patatesler kızarırken tavadan almadan hemen önce üzerlerine tuz serpip hafifçe karıştırın.

- Pişen patatesleri tel süzgece alabilirsiniz çünkü kağıt havlu üzerine konan patates kısa sürede yumuşayacaktır.

- Süzgece koyduğunuz patatesleri hafifçe sallayarak havalandırıp tabağa alın. Çıtır çıtır kızaran patatesleri dilediğiniz sosla afiyetle yiyebilirsiniz.

KIZARTMALIK PATATES NASIL SEÇİLİR?

Kızartmalık patatesler, yemeklik patateslere göre daha iridir. Kızartmalık patateslerin nişasta oranı yüksek, su oranı azdır.

 Ayıran en önemli özelliği yemeklik patatese göre daha iri olmalarıdır. Kızartmalık patateslerin nişasta oranı yüksek, su oranı azdır. Kızartmalık patatesin kabukları koyu sarı ve kırmızıdır.

 

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...