Tepsiye sığmayan poğaça tarifi... Hamuru puf puf oluyor, kabardıkça kabarıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Tepsiye sığmayan poğaça tarifi... Hamuru puf puf oluyor, kabardıkça kabarıyor

Yemek Haberleri  / Haber Merkezi

Yapılış aşamalarını uygulayınca kocaman kabaran ve yerken ağızda eriyen bu enfes tarif vazgeçilmeziniz olacak. Hazırsanız ‘tepsiye sığmayan poğaça’ ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Kuru maya ile hazırlanan bu poğaça eğer malzemeler oda sıcaklığında olursa kabarmaması imkansız. İster misafir için hazırlayın, isterseniz evdekilere ziyafet çekin. İşte tam aradığınız gibi puf puf kabaran ve tepsiye sığmayan poğaça tarifi...

Malzemeler

2 yumurta akı
1 su bardağı ılık su
5,5-6 su bardağı un
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz

Arası için:

Kaşar peyniri, beyaz peynir ya da lor peyniri

Üzeri için:

Yumurta sarısı ve sıvı yağ

Tepsiye sığmayan poğaça tarifi... Hamuru puf puf oluyor, kabardıkça kabarıyor

NASIL YAPILIR?

Geniş bir yoğurma kabına sarılarından ayırdığınız yumurtalarının aklarını alın. 

Üzerine sırasıyla süt, ılık su, sıvı yağ, şeker ve mayayı alıp karıştırın. 

Daha sonra yavaş yavaş unu eleyin, tuzu da ekleyip bir güzel yoğurun. 

Kıvam alan hamuru kendi yoğurma kabında bırakıp üzerini streçleyin, ardından temiz bir örtü ile sarıp boş fırının içine alın. Kapalı bir şekilde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. 

Süre dolunca üzerini açın. Tezgaha un serpip hamuru nazikçe alın ve yoğurmaya başlayın. 

İyice yoğrulan hamuru 20 eşit parçaya bölüp küçük bezeler elde edin. 

Her bir bezeyi elinizle genişletin, daha sonra oklaya ile biraz açıp içerisine iç harçtan ekleyin. Kapatıp elinizle yuvarlayın. 

20 beze de bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırına poğaça hamurlarını yerleştirin. 

15 dakika kadar biraz daha mayalanması için tekrar üzerlerini kapatıp bekleyin. 

Son olarak üzerleri için yumurta sarılarını çırpın ve sıvı yağ ekleyin. Iyice mayalanan hamurların üzerine karışımdan sürün. Dilerseniz çörek otu ya da susam ile süsleyin. 

Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 

PÜF NOKTALARI

- Mayalama işleminde süre sonuna kadar beklemeniz önemli. Acele ederseniz poğaçaların kabarmasını engellemiş olacaksınız. 

- Neredeyse her hamur işinde olduğu gibi tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. 

- Poğaçaları kontrollü bir şekilde pişirin, fırından almadan altlarının kızarmış olmasına dikkat edin.

Düzenleyen:  - Yemek
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...