Tam ölçülü kısır yapmanın sırrı… Yiyen komşuları hasedinden çatlatıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tam ölçülü kısır yapmanın sırrı… Yiyen komşuları hasedinden çatlatıyor

Yemek Haberleri

Gün lezzetlerinin olmazsa olmaz tarifi kısırı yaparken hiç zorlanmayacaksınız. Püf noktaları işinizi kolaylaştıracak, kısırın tam kıvamında olmasını sağlayacak.

‘Tam ölçülü kısır nasıl yapılır’ sorusunu özellikle ev hanımları merak ediyor. Oysa kıvamında ve kusursuz kısır yapmanın birkaç püf noktası var. Adım adım anlatımı sayesinde işiniz hiç de zor değil! İşte muhteşem kısır yapmanın incelikleri…

KISIR TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tane büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
7-8 yaprak marul
½ demet maydanoz
½ demet taze nane
5-6 dal yeşil soğan

KUSURSUZ, TAM KIVAMINDA KISIR NASIL YAPILIR?

Tencereye yağı alın. İncecik doğradığınız kuru soğanı ekleyip kavurun.

Soğan kavrulunca salçaları ekleyin. İyice karıştırıp kısırlık bulguru ilave edin. 

Baharatları ve tuzu atın. Son olarak sıcak suyu koyup kapağını kapatın.

Bulguru dinlenmesi için bir kenarda bekletin.

Şimdi sıra geldi yeşilliklere… Nane, maydanoz, marul ve taze soğanı güzelce yıkayıp kurutun. 

Yarım saat geçtikten sonra şişen bulgurun kapağını açın. Tane tane olması için karıştırarak havalandırın. 

Geniş bir kaba bulguru alın, yeşillikleri ekleyin. Limon suyu sıkıp yeşillikleri öldürmeden karıştırın.

Yanında bol köpüklü ayranla tadından yenmez, bizden söylemesi…

Tam ölçülü kısır yapmanın sırrı… Yiyen komşuları hasedinden çatlatıyor

KISIR YAPMANIN PÜF NOKTALARI

-    Bulgurun şiştiğinden emin olun. Bunun için mutlaka kapaklı kap ya da tencere kullanın. Kapaklı kap sayesinde içeride buhar oluşacak, kısır tam kıvamında şişecek.

-    Kısırın lapa lapa olmaması için bulgurun içine ekleyeceğiniz suyun kaynar olduğundan emin olun. Soğuk su bulgurların şişmesini engeller, bazılarının sert kalmasına neden olur.

-    Kısırın lezzetli olması için bulgura baharatları önceden eklemeyi unutmayın. Pul biber, kuru nane, kimyon gibi dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Bulgur şişerken baharatların lezzetini de içine çekecek ve kısırınız daha güzel olacak.

-    Kullanacağınız yeşilliklerin taze olmasına dikkat edin. Aynı zamanda kısıra ekleyeceğiniz maydanoz, marul gibi yeşillikleri güzelce kurutun. Aksi halde kısırınız sulanacak, yapış yapış olacaktır.

-    Kısır tarifi damak zevkine göre değişiklik gösterebilir. Arzu etmezseniz yeşilliklerden bazılarını çıkarabilirsiniz. İsteğe göre nar ekşisi ilave edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun…

DERLEME: TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

BU TARİFLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...